Kuidas leevendada kiirelt päikesepõletust? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Suvi on alanud suurepäraste ilmadega ning esimesed päikesepõletusedki käes. Kuidas toimida, et põletuse piinadest võimalikult kiiresti vabaneda?

Külma vee alla

Jahe vesi aitab vähendada naha põletikulist reaktsiooni ning jahutab nahka. Soe ves võib kuivatada nahka veelgi, tekitades põletuse järel suuremat valu.

Pane jääd

Kuna sa ilmselt ei saa veeta järgmised päevad külma dušši all, võta appi jää. Pane naha ja jää vahele rätik ning hoia korraga kuni viis minutit. Vajadusel korda mõne aja pärast.

Niisuta

Kuna päike kahjustab naha pealmisi kihte, aitab niisutav kreem olukorda parandada. Kreem kaitseb nahka kuniks see end ise parandada suudab.

Joo vett

Päikesepõletus kuivatab nahka ning seeläbi vajab organism tavapärasest rohkem vett. Pole küll ühest juhendit, palju vett on vaja, et normaalne tase kehas taastada, kuid pööra sellele rohkem tähelepanu.

Kanna mugavaid riideid

Kitsad ja naha vastu olevad riided pole pärast põletust ei mugavad sulle ega head kahjustunud nahale. Leia endale selga laiemad, õhulised riided, et vältida naha ärritamist.

Allikas: Cosmopolitan

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles