Alates sellest temperatuurist lõhud soengut tehes oma juukseid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Scanpix

Soenguseadmed ei ole naljaasi. Paljud naised on seda omal nahal kogenud, kui on end lokitangidega ära kõrvetanud. Sellegipoolest paneme me oma juuksed tangide vahele või kuumutame neid fööniga – mõni ime, et see juukseid lõhub.

Juuste kuumtöötlemine lõhub ajapikku juukseid nagunii, kuid teatud temperatuurist alates on see juuksekarvale eriti ohtlik. See, et sinu seadmel on kõrge kuumuse sätted olemas, ei tähenda, et neid tuleks kasutada, kirjutab Pure Wow.

GHD tehnoloogia peadirektor dr Tim Moore ütleb, et ideaalne temperatuur juuste stiliseerimiseks on 185 kraadi, Üle 200 kraadi ei tohiks oma juuste kallale üldse lastagi.

Kui salk juukseid panna 210 kraadini kuumaks aetud lokitangide vahele, põleb see salk juba 15 sekundi pärast lihtsalt ära. 185 kraadi juues tuleb aga juustesse kaunis läikiv lokk ning juuksed palju kahju ei saa.

185 kraadi on juuste töötlemiseks ideaalne temperatuur, sest see on piisavalt kuum, et lõhkuda karvas lipiide, mille tulemusel saab karva teatud asendisse suruda. Küll aga pole see veel nii kuum, et karva kärsataks ja selle kas kahuseks teeks või «sulama» paneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles