USA naised tahavad kaotada väljendi «keisrilõige»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Grischa Georgiew / PantherMedia / Grischa Georgiew

Mitmed naised on pettunud, kuna keisrilõige on saanud negatiivse maigu. Et tähtsustada keisrilõike kui sündmuse olulisust, soovivad naised seda nimetada hoopis uue mõistega.

USA-s on naisaktivistid võtnud ette missiooni normaliseerida kirurgilise sekkumisega sündimist. Mitmed naised avaldasid arvamust, et ühiskonnas on arvamus, justkui poleks keisrilõige midagi sama erilist kui loomulik sünnitamine, kirjutab Independent.

Selleks soovivad naisõiguslased kasutusele võtta uue väljendi- kõhusünnitus. Peagi emaks saav Jordan Grissom oli pettunud, kui kuulis, et tema laps tuleb ilmale kirurgilise sekkumisega. Kui tema sünnitoetaja kasutas väljendit «kõhusünnitus», tundis ta end oma sõnul palju mugavamalt.

Sünnitoetaja Cruz selgitab, et on oluline, et naine saaks pidad enda lapse sündimist eriliseks ka juhul, kui tegu pole loomuliku sünnitusega. Tema sõnul on selle eesmärgiks eelkõige meelestatuse muutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles