Viis põhjust, miks juuksur su soengu ära rikkus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scanpix

Käisid heas salongis, kuidas sai siis lõpptulemus nii halvasti välja kukkuda?

Eksperdid jagavad ajakirjas Oprah siseinfot, mis võib põhjustada seda, et kliendi ja juuksuri kujutlus kaunist soengust nii erinev on.

Sa ei uurinud salongi tausta

Tänapäeval on kliendil väga lihtne uurida internetis ilusalongide arvustusi. Jälgi siis, et sa ei langetaks oma valikut hea klienditeeninduse põhjal, vaid vaataksid ka lähemalt seda, milline kogemus juuksuritel ja stilistidel on ning millised nende tööd välja näevad. Paljud salongid postitavad soengutest fotosid Instagrami või Facebooki, mis on sisuliselt igaühele kättesaadav portfoolio. Selle põhjal saad paremini hinnata, kelle käekiri sulle meeldib.

Sa ei võtnud pilti kaasa

Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna. Kui iluteenuste terminoloogia ei ole sulle selge, siis ära hakka huupi pakkuma, millise soengu võiks teha. Pildi järgi saab juuksur palju paremini aru, mida sa tahad. Samuti oleks hea talle näidata, mida sa kindlasti ei taha. Nii on oluliselt suurem võimalus, et lahkud salongist rahulolevana.

Või võtsid kaasa vale pildi

Kui teed eeltööd ja otsid omale sobivat soengut, siis ole enda vastu aus ja vali nende piltide vahel, kus on näha sinule sarnane juuksetekstuur. Ole realistlik – ei ole mõtet arvata, et juuksur sinust supermodelli välja võlub ja hetkega sulle uued juuksed pähe kasvatab.

Sa ei öelnud ausalt, kuidas tavaliselt oma juukseid hooldad

Mõni soeng nõuab rohkem vaeva ja hoolitsust, sirgetesse juustesse lokid niisama ei teki. Räägi ausalt ära, kui hästi sa oskad oma juukseid sirgendada või lokke keerata. On sul üldse aega, et argipäeviti oma soengu eest hoolitseda? Kui sa tegelikult ei viitsiks või ei oskaks mingeid lisavahendeid soengu säilitamiseks kasutada, siis ütle seda oma juuksurile, kes teab, millega arvestada.

Sa ei teinud õigel hetkel suud lahti

Vahel juhtub, et te olete siiski teineteisest mööda rääkinud ja juuksur hakkab tegema midagi kummalist. Ära pelga küsida, mida juuksur teeb. Ehk õnnestub teda veel viimasel hetkel takistada või juhendada, et saaksid soovitud tulemuse. Kui ta ei tee sinu kommentaaridest välja ja lõikab viie sentimeetri asemel ikkagi kümme, oled ilmselgelt vales toolis. Heale juuksurile ei pea tema tööd õpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles