Naine paljastab, kuidas ta ilma trennita kümne kuuga 49 kilo kaotas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teresa Venetoulis.
Teresa Venetoulis. Foto: Caters News / Scanpix

Kahe lapse ema, austraallanna Teresa Venetoulis võttis vähem kui aastaga maha pool oma algsest kehakaalust. Seejuures ei teinud ta üldse sporti.

Kõigest 10 kuud tagasi kaalus 32-aastane Teresa 103 kilo ja kandis suuri lohvakaid riideid, et oma keha varjata. Nüüd kaalub ta 54 kilo ja näeb imehea välja. Tema sõnul on suure kaalulanguse taga vaid söömisharjumuste muutmine, vahendab news.com.au.

Kaalust maha võtmiseks läks Teresa üle nn ketodieedile, loobudes pastast, saiast ja pitsast ning süües peamiselt väga valgurohkeid ja suure rasvasisaldusega toitusid. Ketogeenset dieeti soovitas Teresale arst, et leevendada pärast teise lapse sündi tekkinud viljakus- ja hormonaalseid probleeme. Kuna teine võimalus oli aina rohkem tablette võtta, otsustas Teresa ketodieedi ära proovida.

Teresa Venetoulis enne ketodieeti.
Teresa Venetoulis enne ketodieeti. Foto: caters news / scanpix

Kuna Teresa oli juba seitse aastat püüdnud kaalust alla võtta ja miski ei toiminud, oli ta šokis, kui esimese kahe kuuga kadus juba 15 kilo. «Enne lapsi ei olnud mul kunagi kehakaaluga probleeme ja ma olin loomulikult sale. Ma püüdsin alati võimalikult tervislikult elada,» selgitas ta. «Pärast poja sündi läks hormoonide tasakaal paigast ja ma hakkasin väga kiiresti kaalus juurde võtma. See tegi ka mu polütsüstiliste munasarjade sündroomi hullemaks, mistõttu oli veelgi raskem maha võtta. Aastaga võtsin juurde 50 kilo. Tundsin end kohutavalt.»

Dieeditamine ja jooksmas käimine Teresat ei aidanud. «Kui võtsingi kaks kilo maha, tuli peagi viis kilo tagasi. See oli masendav,» meenutas ta. Arst veenis aga teda, et paljudel polütsüstiliste munasarjade sündroomiga naisel on kasu olnud ketodieedist. «Ma ei olnud sellest varem midagi kuulnud, seega tegin palju eeltööd ja uurisin ketodieedi kohta vähemalt kuu aega, enne kui otsustasin seda proovida.»

Teresa Venetoulis nüüd.
Teresa Venetoulis nüüd. Foto: caters news / scanpix

Kiire kaalulangus andis motivatsiooni edasi pingutada. «Ma loobusin kõikidest süsivesikutest ja keskendusin kõrgele valgusisaldusele ning tervislikele rasvadele. Meile on alati öeldud, et tuleb süüa rasvavaba või vähendatud rasvasisaldusega toitusid, kuid keha vajab häid, tervislikke rasvu,» teab ta nüüd. «See on kõige parem dieet, mis ma olen proovinud. Kuigi nüüd on see rohkem elustiiliks saanud.»

Rasva saab Teresa peamiselt kalast, lahjast lihast, pähklitest, avokaadost ja munadest. Ainus trenn, mis ta enda sõnul teeb, on «juhuslik» ehk kodu koristamine, poodides käimine ja laste kooli saatmine. Päevas sööb ta kaks suurt einet ja vahepeal paastub.

«Ma ei ole kunagi olnud fanaatiline trenniinimene, sest ma vihkan treenimist,» märkis ta ja lisas, et alguses oli paastumine veidi keeruline, aga peagi harjus keha ära. «Hommikusööki söön ma kuskil 11 paiku ja siis söön uuesti kell kaks päeval. Pärast seda paastun kuni järgmise hommikuni.»

Teresa Venetoulis enne ja pärast kaalulangust.
Teresa Venetoulis enne ja pärast kaalulangust. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Lastele annab Teresa süüa ja näksida ikka nii nagu varem, kuid enda puhul ta järeleandmisi ei tee. «Minu toidukorrad on suured ja ma saan kõik vajalikud kalorid ilma näksimata kätte. Ma tunnen end nüüd fantastiliselt, kui olen nii palju maha võtnud. Mul on parem tuju ja oluliselt rohkem energiat,» kiitis ta. «Ma olen nii enesekindel ja ei ole end kunagi nii hästi tundnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles