Kas päevitusjärgne kreem on sulle kahjulik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mauricio Jordan de Souza Coelho / PantherMedia / Mauricio Jordan de Souza Coelho

Päevituskreemi olulisusest on palju räägitud ning toime inimestele arusaadav. Paljud päevitajad ilmselt ei teagi päikesejärgsest kreemist või selle koostisosadest. Tuleb välja, et on üks palju lihtsam toode, mis su nahka oluliselt rohkem aitab.

Kui oled pikalt päikese käes olnud, on oluline hoolitseda oma naha eest ka selle järgselt. Kui tunned, et nahk on pikalt päikese käes olnud, haara päevitusjärgse kreemi järele.

Ole aga hoolikas õige kreemi valimisel. Ekspertide sõnul võid oma nahale hoopis kahju teha, kui ei süvene kreemi koostisosadesse. Seetõttu on lihtsam kanda nahale hoopis aloe geeli. Paljud päevitusjärgsed kreemid sisaldavad rikkalikku ja tihket õli, mis loob nahale kihi, takistades naha ülemistes kihtides kuumust liikumast ja tekitab põletustunnet nahal. Lisaks sisaldavad paljud kreemid lõhnaaineid ja keemiat, mis põlenud nahka veelgi rohkem ärritavad, kirjutab Independent.

Aloe on juba pikalt olnud nahasõprade lemmik tänu enda ravivatele omadustele. Tänu oma jahutavale omadusele on see päikesepõletuse järel asendamatu abiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles