Tähelepanu lapsevanemad! Elutähtis nipp, kuidas kaduma läinud last kiiremini üles leida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images

Kuidas käituksid, kui su laps järsku silmist kaoks? Suurbritannia pere koges seda omal nahal ning soovib ka teiste vanematega jagada elutähtsat nippi, kuidas väike laps kiirelt üles leida.

Vicky Hamilton-Ross kirjutas oma blogis postituse, kuidas ta venna perel õnnestus üles leida oma nelja-aastane poeg, kes reisil kaduma läks.

Nelja-aastane Jake on loomult häbelik poiss, kuid moment, mil ema lapse käest rannas lahti lasi, oli poiss kadunud. Murest murtud ema Lucinda proovis säilitada rahu ning hakkas last nimepidi hõikama. See tõmbas läheduses olevate kadettide tähelepanu. Last otsinud ema kuulnud kadett ei raisanud aega ning hõikas kõigile teistele: «Me otsime poissi, ta on nelja-aastane, blond ja kannab punast T-särki. Kas te olete teda näinud?» Nad hõikusid seda infot järjepidevalt, kuni kogu läheduses olev piirkond oli hõigetega kaetud.

Seda meetodit kutsutakse «kiire ajastus ja detailid» ning see aitas leida 15 minutit hiljem ka väikese poisi rannast. Kui poiss oli leitud, avaldas ta kohutava põhjuse, miks ta vanemate juurest eemale läks.

Poiss rääkis vanematele, et kiilakas mees valges T-särgis kutsus teda päris raketti vaatama. Väike laps ei osanud valet läbi näha ning tema jaoks tundus võõras mees siiras, kirjutab Independent.

Õnneks hõikasid kadetid poisi infot nõnda valjult ja detailselt, et väike Jake poleks kellelgi kahe silma vahele jäänud. Jake' i tädi palubki vanematel seda taktikat lapse kadudes kasutada - hõigata võimalikult detailset ja selget infot, et lähedalasuvad inimesed saaksid aidata. Vicky kirjutab, et isegi, kui kahtlustad, et laps on seal samas nurga taga, riski enda häbistamisega ja hõika. See on riski väärt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles