Unusta see komme: randmete kokkuhõõrumine rikub parfüümi mõju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Paljud naised on harjunud end lõhnastades parfüümi randmele laskma, et seda siis vastu teist rannet hõõruda. Näiliselt ohutu komme tuleks aga nüüdsest ära unustada, sest tegelikult ei tee see lõhna paremaks.

Parfüümi randmetele pihustamine on iseenesest õige tegu – randmest õhkab kehasoojust ja tänu sellele eraldub päeva jooksul nahalt head lõhna. Randmete kokkuhõõrumine tuhmistab aga lõhna peenemaid noote ja kiirendab parfüümi äraauramist, kirjutab Pure Wow.

Parfüümi peenemad noodid on sisuliselt selle kõige õrnemad molekulid, mis teevad lõhna ainulaadseks ning ongi enamasti see põhjus, miks üks või teine lõhn omale valitakse. Kui need kohe alguses ära rikutakse, ei anna lõhnastamine ihaldatud tulemust. Lisaks seguneb käsi kokku hõõrudes parfüüm keha naturaalse rasuga, mis muudab omakorda veelgi lõhna mõju.

Selle asemel, et randmeid kokku hõõruda, põrgata randmed korraks kokku ja lase kätel õhu käes ära kuivada. Lõhn kestab kauem peal, kui oled nahka enne niisutanud. Selleks tuleb aga kindlasti kasutada lõhnastamata kehakreemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles