PEIGMEHE PULMABLOGI: sõrmuseid otsides jäi müüjast mulje, nagu me oleks tulnud juveeliröövi korraldama...

Taago Heinmaa
, peigmees/pulmakorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmused peavad sobima mõlemale
Sõrmused peavad sobima mõlemale Foto: Erakogu

Selleks, et pulm aset võtaks, on vaja pruutpaari, kuid selleks, et see kõik ka õnnestuks, peab olema hea pulmaisa. Tema on see, kes kannab edasi pruutpaari mõtteid ja olemust, kaasates kõiki külalisi, nii, et nad tunneksid end hästi ega peaks igavlema või ebamugavust taluma.

Kohtusime eile oma pulmaisaga. Ausalt öeldes ei ole mul viimased kuu aega üldse mahti olnud oma pulma korraldada, kogu mu energia on mujale läinud. Tihti jään Johannale vastused võlgu, nagu näiteks, kas toolid ja lauad on broneeritud või kui kaugel on valgustus... Tavaliselt püüan vastusest kõrvale hiilida ja viin jutu mujale. See omakorda tekitab stressi, sest ma tean, et need asjad tuleb korda teha ja aega enam palju pole. Samuti tunnen, et meie külaliste ootused on väga kõrged, ilmselgelt sellepärast, et olen ise pulmakorraldaja...

Käed-jalad tööd täis teiste pulmadega
Käed-jalad tööd täis teiste pulmadega Foto: Erakogu

Tavajuhul ei maga ma öö enne meie korraldatud pulmi. Tahan kindel olla, et kõik asjad said tehtud. Mõnikord ärkan keset ööd ülesse ja vaatan meilid üle, et ega ma jumala pärast kuupäeva või asukohaga eksinud ei ole vms.

Meie enda pulmaga on ärevus käes juba täna. Pulmadeni on jäänud paar kuud, kuid iga päev pabistan, kas jõuan ikka kõik organiseeritud või mitte, kas olen kõik kinnitanud ja kõigi asjaosalistega rääkinud. Arvatavasti sellepärast tundsin ka eile õhtul end kuidagi väsinuna ning kartsin, et jätan õhtujuhile väga passiivse ja uimase peigmehe mulje. Istusime Merily ja Johannaga kohvikusse maha ning arutasime pulmaasju. Tuli välja, et Merily oli meie peale päris palju mõelnud ning tulekahjusid vahepeal kustutanud.

Pulmaisaga tuleb olla täiesti aus

Pulmaisa saabus - saime hetkega kinnitust, et olime teinud suurepärase otsuse, tema oli see õige. Tundsin, et fookus läheb paika ja ideed hakkasid iseenesest lendama. Kohtudes pulmaisaga peab olema 100protsendiliselt aus ning rääkima endast ja oma mõtetest. Inimene, kes teie  tähtsündmust juhib, peaks teadma, millised on teie hobid, millega te leiba teenite, kes on teie külalised jne.

Foto: Erakogu

Tema omakorda kombib piire, pakkudes ideid välja ning aus vastus, et jah, mulle meeldib või ei, see ei sobi, on siinkohal ülioluline. Meile Johannaga meeldivad üllatused, seega ei soovi me teada kõike detaile, mis pulmas toimuma hakkab. Johanna korraldab mulle pidevalt ootamatuid olukordi. Ühel laupäeva hommikul ütles ta, et lähme ja tuulutame end veidi. Võtsime suuna Pärnu poole, olin juba päris õnnelik, sest nädalavahetus Steffani pitsaga kõlas hästi. Aga ei, sõitsime muudkui edasi ja edasi kuni jõudsime Riiga. Johanna oli kõik ette valmistanud – hotelli, meelelahutuse, kultuuriprogrammi, veetsime koos imelise nädalavahetuse. 

Ühesõnaga tahame ka oma pulmas kogeda ja nautida mõnusat teadmatust järgneva eest. Seega arutasime põhipunktid läbi ning jätsime pulmaisa Merilyga kahekesi, et nad saaksid koos kokku panna meie pulmakava.

Sõrmused…

...ei ole endiselt veel meiega. Kihlasõrmuse organiseerimine läks mul palju libedamalt kui abielusõrmuste leidmine. Tookord rääkisin ehtekunstnikule loo meist ja Johannast ning selle põhjal tegi ta kavandi. See oli täpselt selline, nagu ma olin ette kujutanud ning sõrmus läks valmimisele.

Sõrmustevalik on lai
Sõrmustevalik on lai Foto: Erakogy

Tänaseks oleme koos Johannaga läbi käinud väga palju erinevaid poode ning mulle hakkab tunduma, et ma ei tea sõrmustest mitte midagi. Hinnaklass on väga kõikuv – alates 120 eurost kuni lõpmatuseni… Mida siis pidada oluliseks sõrmuse valimise juures – kulla värv ja selle sisaldus, tootjamaa, kas see sõrmus sobib minuga kokku ka 10 aasta pärast?

Ilmselgelt on need küsimused painavad mind ning seetõttu ka sõrmused veel ostmata. Enamikes salongides ollakse väga sõbralikud. Eile saime kogeda siiski väga ebaviisakat suhtumist. Meile meeldis sõrmus, mis asus vitriini taga. Poemüüja püüdis ignoreerida meie pilku ning näitas välja null huvi, et meid kõnetada. Meile tundus, nagu oleksime tema arvates röövi kavandamas. Läksime sealt poest ära ning sõrmus jäigi sinna.

Minu ettekujutus abielusõrmuse ostmisest oli hoopis teistsugune. Arvasin, et müüja kuulab meie lugu ning teeb selle põhjal soovitusi, tahaksin tunda, et me läheme sellele inimesele korda ning ta tahab meile head, tegemist ei ole ju mingi suvalise ehtega. Ma ei taha osta sõrmust, mille juures on juba eos halb energia.

Soovitus müüjatele, toetage pruutpaari, suhelge nendega ja aidake kaasa mõelda. Järgmisel nädalal külastame veel kahte sõrmuste salongi ning loodame, et leiame selle, mida otsime.

Transport pulmas 

Pulmapidu... tähendab seda, et tähistame oma abiellu astumist kõige lähedasemate inimestega. Selle juures on väga oluline, et ka nemad naudiksid seda. Tähtis nüanss on transport – kuidas inimesed teie pulma tulevad ja lähevad. Hea oleks kui keegi ei peaks muretsema, kuhu nad auto jätavad või kuidas õhtul koju saavad. Tihti lahendatakse see olukord bussiga, mis viib külalised tseremooniale, peokohta ning õhtul ka koju.

Variant on ka palgata nö taksojuht, kes siis vastavalt vajadusele inimesed koju viib. Kui pidu lõppeda ei taha, siis tellige järele diskobuss, mis on varustatud hea muusika ning baariga. Meil on samuti kogu transport organiseeritud, esiteks juba sellepärast, et muidu ei oskaks nad meie tseremooniale ega peole tulla – kõik on ju endiselt saladus.

Meie pulmaauto tuleb Johanna isa käest. Oleme selle eest ka väga tänulikud. Meie eelarve on juba ammu lõhki (siinkohal kaastunne kõikidele pruutpaaridele), siis see oli meie jaoks suurepärane võimalus. Kui eelarve aga kannatab, siis soovitan järgida oma unistusi ning sellel päeval sõita autoga, mis on olnud teie mõtetes, olgu see siis Ferrari või enda auto. Samas võite lasta fantaasial lennata ja sellel päeval sõita hoopis hobukaariku, jalgrattaga, helikopteriga või jalutada abielule vastu käsikäes...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles