7 kuulsat naist, kes olid immigrandid (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ÜRO kinnitusel on üle kogu maailma sunnitud oma kodudest lahkuma igas minutis 20 inimest, et pageda sõja või terrori eest. Mõned neist meestest ja naistest on aga suutnud põhjast tippu rabeleda.

MSN on kokku pannud silmiavava ja mõtlemapaneva nimekirja kuulsatest inimestest, kes on olnud immigrandid. Toome siin välja kuulsad naised, kellest sa ehk ei teadnudki, et neil selline saatus on olnud.

Mila Kunis
Mila Kunis Foto: AJM / EMPICS Entertainment/Scanpix

Mila Kunis

1983. aastal sündinud näitlejatar Mila põgenes koos oma perekonnaga Nõukogude Ukrainast külma sõja eest USAsse 1991. aastal. Ta oli sel ajal seitsmeaastane. Ta on öelnud: «Pärast holokausti ei tohtinud Venemaal olla usklik. Mu vanemad kasvatasid mind aga nii, et ma teadsin, et olen juut. Sa tead, kes sa hingelt oled.»

Iman
Iman Foto: Andrew Kelly / REUTERS/Scanpix

Iman

Imani sünninimi on Zara Mohamed Abdulmajid ja ta sündis 1955. aastal Somaalias. Naine põgenes koos oma perekonnaga Keeniasse aastal 1972, kuna kodumaal olid poliitilised rahutused. Temast sai aga maailma üks esimesi mustanahalisi supermodelle ning ta on töötanud selliste brändidega nagu Calvin Klein, Issey Miyake ja YSL.

Gloria Estefan
Gloria Estefan Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

Gloria Estefan

Kolmekordne Grammy auhinna võitja sündis 1957. aastal Havanas, Kuubal. Ta põgenes kodumaalt koos perekonnaga pärast Kuuba revolutsiooni 1960. aastal ning leidis uue kodu USAs, Miamis.

Madeline Albright
Madeline Albright Foto: Spencer Platt / AFP/Scanpix

Madeline Albright

1937. aastal sündinud Albright põgenes aastal 1938 lapsena Tšehhoslovakkiast natside eest Inglismaale. Nad pöördusid pärast Teist maailmasõda koju tagasi, kuid emigreerusid USAsse, kui Prahas tuli võimule kommunistlik partei aastal 1948 ja tema Tšehhi diplomaadist isa sunniti tagasi astuma. Albrightist sai esimene naissoost USA välisminister.

Alek Wek
Alek Wek Foto: Stephen Lovekin / AFP/Scanpix

Alek Wek

1977. aastal sündis Alek Lõuna-Sudaanis, dinkade hõimus. Ta põgenes Inglismaale 1991. aastal pakku Sudaani kodusõja eest ning temast sai üks mõjuvõimsamaid modelle.

Regina Spektor
Regina Spektor Foto: ANGELA WEISS / AFP/Scanpix

Regina Spektor

1980. aastal sündis Regina Nõukogude Liidus, kuid põgenes Moskvast USAsse, kui oli vaid üheksane. Lauljatar ise on öelnud, et nad põgenesid, kuna hindasid usuvabadust.

Rita Ora
Rita Ora Foto: FALOS / MEGA/Scanpix

Rita Ora

Rita sündis Kosovo-Albaania vanemate peres Jugoslaavias aastal 1990. Tema vanemad kolisid Suurbritanniasse pakku Slobodan Milosevici režiimi eest aastal 1991. Rita on praegu Briti kodanik ning popstaar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles