Turguta väsinud jalgu piparmündiga

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled märganud, et kui jalad on väsinud, langeb kohe ka üldine energiatase? Jagame The Body Shopi «Kehahoolduse käsiraamatust» õpetust piparmündiga jalavanniks, mis pakub väsinud jaladele tõhusat leevendust.

Jalad koosnevad 26 luust, 30 hästi kooskõlastatud lihasest ja 114 sidemest. Keskmiselt teevad inimjalad iga päev tervelt 10 000 sammu - iga sammu astumisel langeb neile kaunis väikestele struktuuridele surve, mis on umbes kolm korda suurem kehekaalust. Jalavann piparmündiga suudab sammule kindlasti uut hoogu anda.

Piparmünti on kasutatud kõigeks alates peavalude leevendamisest kuni ärritunud kõhu rahustamiseni. Selle populaarse ravimtaime tähtsaim aktiivne koostisosa on mentool, mis nahal manustatuna tekitab kiiresti külmaaistingu. Keha reageerib sellele omakorda verevoolu suurendamisega vastavasse piirkonda, tekitades mõnusa soojatunde.

1. Täida pesukauss sooja veega, nii et veetase jääb täpselt allapoole pahkluid. Lisa vette üks kuhjaga supilusikatäis piparmündiõli mineraalkristalle.

2. Hoia jalgu vähemalt kümme minutit vees, et nahk pehmeneks ja värskeneks. Lisaks sellele, et jalavann on väga rahustav, teeb see kergemaks ja tõhusamaks ka järgmise etapi - surnud naharakkude irdumise.

3. Kui oled jalad hoolikalt kuivatanud, töötle pimsskiviga kõiki kandadel olevaid karedaid kohti, et need pehmeneksid. Hõõru pimsskiviga kindlakäeliselt üles-alla, liikudes kanna tagumisest osast talla poole. Jätka seni, kuni nahk tundub pehmem. Korda sama teise jalaga.

4. Kui on natuke rohkem aega, siis tee jalgadele lisaks niisutav ja energiat andev mask. Määri õhuke kiht maskimaterjali ühtlaselt labajalgade pealmistele osadele ja taldadele ning varvaste vahele. Kasuta seejuures õrnu liigutusi ja väldi sissehõõrumist. Jäta mask jalgadele 15 minutiks, siis eemalda see märja lapiga pühkides või vannis loputades.

Jaga ilunippe jalgadele ja võida The Body Shopi mahukas «Kehahoolduse käsiraamat»!

Jalavanni õpetus pärineb The Body Shopi «Kehahoolduse käsiraamatust» (Varrak, 2011), millest leiab mitmeid nõuandeid nii keha kui vaimu heaks. Ka Sinul on võimalik see raamat võita, kui avaldad arvamust Naine24.ee foorumis või antud loo kommentaarides teemal, milline hooldus teeb jalad kauniks. Loosimises osalemiseks märgi kindlasti ka oma e-posti aadress, mis vaikimisi nähtav vaid toimetusele! Jagamisele läheb kaks raamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles