Vaidlused on läbi: tualettpaberi hoidmiseks on üks ja ainus viis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jörg Schmalenberger / PantherMedia / Scanpix

Selle üle, kumba pidi peaks tualettpaberirull asetsema, on mõnes seltskonnas maha peetud tuliseid vaidlusi. Ja kuigi igas majapidamises lepitakse omavahel kokku, mis on kõigile kõige mugavam, on siiski vaid üks viis, mis pidi vetsupaber tegelikult peaks rullilt maha jooksma.

Õige moodus tualettpaberi hoidmiseks on see, kui lahtine paber tuleb rullist pealt poolt. Kuigi igaühel on omad eelistused ja inimesed on ikka oma harjumustes kinni, peaks eelistama seda, et paberit ei sikutata rullist altpoolt juurde, kirjutab Pure Wow.

Miks siis nii? Tuleb välja, et arvukad uuringud on tõestanud, et kui paber jookseb rulli pealt, väheneb inimeste kokkupuude ohtlike bakteritega. Teadlased on välja uurinud, et sel juhul puutuvad räpased käed tualettpaberirulliga vähem kokku. Rulli alt paberit sikutades on üleliigseid puudutusi rohkem ja see annab bakteritele rohkem levikuvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles