Köögis leiduvad aarded aitavad ilu ja tervise eest hoolitseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline tee.
Roheline tee. Foto: SCANPIX

Köögist võib leida tõelisi aardeid ilu ja tervise eest hoolitsemiseks ning miks mitte kasutada koduseid abinõusid ja kallite toodete pealt kokku hoida?

Kui Barbara Hannah Grufferman enda raamatu tarbeks mitmete ekspertidega konsulteeris, õppis ta, et tervise ja ilu puhul on vähem tõesti rohkem, kirjutas Huffington Post.

Jumestuskunstnik Carmindy ja dermatoloog Doris Day näitasid, kui palju ressursse leidub köögis ning mõned asjad neist ongi kasulikumad keha peal (alustades valgest suhkrust). Järgnevad Gruffermani soovitatud aseained ei sisalda pealegi kunstlikke aineid, mis on hea nii sulle kui keskkonnale.

Petersell ja piparmünt

Halb hingeõhk on universaalne probleem, kuid tavaliselt ennetatav. Poest ostetud loputusvedeliku asemel harja lihtsalt hammaste pesemisel ka keelt, joo piisavalt vett ja näri mõni oksake peterselli või piparmünti, kuna uuringute kohaselt värskendavad need koheselt hingeõhku.

Roheline tee

Roheline tee on üks kasulikumaid jooke, nii et joo seda mõni tassitäis (külmalt või soojalt) päevas – soovitatavalt koos piparmündiga.

Turses silmaaluste leevendamiseks kasuta järmist nippi: kasta kaks teekotti korraks vette ja pista need külmkappi. Seejärel aseta jahedad teekotid silmadele, kustuta tuled ja lõõgastu. Seda tehes lama ka põrandal ja toeta jalad sirgelt vastu seina – see aitab veenilaiendeid ennetada.

Õunaäädikas

Keemiliste koorimiste asemel saab kodus õunaäädikaga nahka koorida. Immuta vatipadjake äädikaga ja kanna seda tervele näole, hoides siiski eemale silmadest. Jäta nahale vähemalt 45 minutiks. Pärast mahaloputamist kanna näole kerge kiht oliiviõli.

Mesi

Mesi on tõhus ravim külmetuse vastu, kuid sama efektiivselt aitab see välimust turgutada. Mee kandmine näole on kasulik, sest see sisaldab vitamiine ning niisutab. Lisa meele veidi valget suhkrut ja kasuta seda ka koorimiseks.

Oled külmetanud ja kurk valutab? Söö paar lusikatäit mett mitu korda päevas, et paranemist kiirendada ja kurku rahustada.

Valge suhkur

Dermatoloog Doris Day sõnul on koorimine üks tähtsamaid asju, mida enda naha tervise heaks teha saame. Jumestuskunstnik Carmindy leiab aga, et tavaline valge suhkur on üks parimaid kättesaadavaid koorijaid.

Hoia vannitoas suhkrupurk käepärast. Duši all käies võta peotäis suhkrut ja masseeri seda õrnalt üle kogu keha, kasutades pehmet pesukinnast – eriti ettevaatlik ole nägu koorides. Seejärel loputa.

Oliiviõli

Seda saab kasutada pea kõige jaoks. Hoia vannitoas plastpudelitäis oliiviõli. Lisa paar tilka lavendli eeterlikku õli või muud endale meeldiva lõhnaga õli. Pärast koorivat protseduuri patsuda nahka rätikuga, et see jääks veidi niiskeks ja masseeri siis kogu keha väikese koguse oliiviõliga. Tulemuseks on sametine nahk.

Pärast juuste kuivamist võta peopessa paar tilka oliiviõli, hõõru käte vahel ja kanna seda veidi juukseotstele. Proovi ka hommikuti veerand tassi oliiviõli juua, et söömishooge ära hoida.

Sidrunimahl

(Värskelt pressitud) sidrunimahla saab kasutada mitmel otstarbel. Leota selles oma sõrmeküüsi (ilma lakita), et vähendada kollast tooni.

Parim nipp on aga järgmine: lisa sooja veega täidetud pikka klaasi supilusikatäis (või kaks) värskelt pressitud mahla ning joo seda hommikul esimese asjana. See on organismi äratamiseks parim viis.

Jogurt

Jogurt ravib tõhusalt rosaatseat, mis on levinud näonahahaigus. See pehmendab nahka ja vähendab punetust. Määri jogurtit maskina näole ja jäta umbes 15 minutiks nahale. Loputa ja kanna peale õhuke kiht oliiviõli.

Äädikas ja teepuuõli

Parema tervise nimel püüa kodus kemikaale vältida kui võimalik. Köögi ja vannitoa desinfitseerimiseks ja igapäevaseks köögipindade puhastamiseks kasuta alljärgnevalt pakutud segu.

Lisa spreipudelisse vesi, veerand tassi valge veini äädikat, kaheksa tilka teepuuõli ja lõhna jaoks paar tilka lavendliõli. Seejärel loksuta pudelit hoolega. Teepuuõlil on looduslikult desinfitseerivaid omadusi ning valge veini äädikas on tõhus puhastusvahend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles