5 jalgpalli MM-i jututeemat võhikutele

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Scanpix

Isegi kui sa pole jalkafänn, siis tõenäoliselt oled kursis, et 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlused leiavad praegu aset Venemaal. See on oluline sündmus, sest kahe viimase turniiriga on maailmakarika mängud kogunud keskmiselt 3,2 miljardit vaatajat, muutes selle 21. sajandi kõige vaadatuimaks live-telesaateks. Ükskõik kui väga sa ka ei püüa, ei õnnestu sul tõenäoliselt jalkajutte vältida. Siin viis jututeemat, millega saad jalkafännide seltskonna hiilata.

1. «Mbappe on jalgpalli tulevikustaar»

Kylian Mbappe on kõigest 19-aastane jalgpalli tulevikustaar, keda võrreldakse juba selliste kuulsate jalgpalluritega nagu Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Ta lõi kaks väravat Prantsusmaa ja Argentiina vahelises mängus (võitis Prantsusmaa 4-3), tõustes sellega esimeseks teismeliseks, kes on maailmameistrivõistlustel löönud kaks väravat jalgpallur Pelé mängimisest saati (keda peetakse 20.sajandi parimaks jalgpalluriks).

Praegu mängib Mbappe prantsuse klubis Paris Saint-Germain kõrvuti Brasiilia superstaarist jalgpalluri Neymariga. Business Insider kirjutab, et tegemist on hetkel kolmanda kõige kallima jalgpalluriga maailmas. Lisaks on tal ka hea süda! ESPN teatas, et Mbappe plaanib oma maailmameistrivõistluste boonuse, umbes 30 000 dollarit matši kohta, annetada Premiers de Cordée Association organisatsioonile, mis aitab puuetega lastel tegeleda spordiga.

MILLAL MAINIDA? Kui keegi võtab jutuks Messi või Ronaldo.

2. «Jaapan on tõeline maailmameistrivõistluste võitja»

Jaapani jaoks lõppesid 2018. aasta jalgpalli meistrivõistlused üsna õnnetult. Juhtides Belgia ees 2-0, rabas Belgia järgi ja võitis Jaapanit 94ndal minutil kuueteistkümnendikfinaalis. On juhtunud, et sellised karmid kaotused põhjustavad jalgpallurite platsilt minema kõndimise ja fännide laamendamise tänaval. Jaapanlased seevastu koristasid oma riietusruumi perfektselt ära ja jätsid lauale vene keelse sildi, mis ütles «aitäh!»

MILLAL MAINIDA: Kui keegi küsib, kes võiks maailmameistrivõistlused võita.

3. «Kas nad lasevad videokohtunikul otsustada?»

Esimest korda kasutatakse maailmameistrivõistluste finaalturniiri raames videokohtunikku. Tehnoloogia on ellu kutsutud, et aidata kohtunikke otsuse tegemisel. Kui ekraanilt paistab, et kohtunik joonistab kätega ristküliku kuju, kaasatakse videokohtunik, et täpsustada.

MILLAL MAINIDA: Kui inimesed on penalti pärast vihased või hakkavad karjuma «SULUSEIS!»

4. «See tuleb koju»

52 aastat tagasi võitis Inglismaa maailmameistrivõistlused jalgpallis. Lootuses uuesti võita, on inglise jalkafännid loonud toetavaid meeme, mis ülejäänud maailma pisut segadusse ajavad. «See tuleb koju» on rida Inglise ametlikust jalgpalli laulust Kolm Lõvi, mida lauldi esmakordselt 1996. aastal, kui Euroopa meistrivõistlusi jalgpallis peeti Inglismaal. Inglismaa on ju tegelikult jalgpalli sünnimaa, nii et MM-i võites, toodaks see tõesti koju.

MILLAL MAINIDA: Kui oled koos inglise jalkafännidega.

5. «Kes võidab Kuldse Putsa?»

Turniiri lõpus antakse maailmameistrivõistlustel enim väravaid löönud jalgpallurile auhind Kuldne Putsa. Hetkel juhib Inglise mängija Harry Kane võistlust kuue väravaga.

MILLAL MAINIDA: Kui midagi muud ei oska lisada.

Allikas: FASHION Magazine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles