Kõveraid kurke võib taas müüa

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kurgid.
Pildil kurgid. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Liidu liikmesriigid kiitsid täna heaks ettepaneku tühistada puu- ja köögiviljade turustusnormid. Seega on taas lubatud igasuguse suuruse ja kujuga aiasaaduste müük.

«Kõverale kurgile ja haralisele porgandile koidavad paremad päevad,» ütles põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Mariann Fischer Boel.

«See on konkreetne näide meie püüdest vähendada liigset bürokraatiat. Sellist asja ei ole lihtsalt vaja ELi tasemel reguleerida. Palju parem on jätta see turuosaliste hoolde. Arvestades toiduainete praegust kõrget hinda ning üldisi majandusraskusi, peaks tarbijatel olema võimalus valida võimalikult suure hulga toodete vahel. Ei ole mõistlik visata täiesti korralikke tooteid minema lihtsalt sellepärast, et need on vale kujuga.»

Siiski jäävad turustusnormid kehtima õunte, tsitrusviljade, kiivide, salati, virsikute, nektariinide, maasikate, paprikate, viinamarjade ja tomatite puhul. Normile vaatamata võib näiteks sellele mittevastavat õuna müüa, kuid see tuleb tähistada vastava märgisega.  

Muudatus rakendub alates järgmise aasta juulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles