Vastupandamatu suvemaius: šokolaadist nõretav jäätisekokteil krõmpsuvate küpsiste ja värskete maasikatega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Koogikontor

Päikeselise ja sooja suvepäeva lahutamatu osa on kargelt jahutav jäätisekokteil, mis pakub nii hõrku maitseelamust kui ka ahhetama panevat silmailu. Vastupandamatus maitsekoosluses kohtuvad pehme vanillijäätis, siidine piimašokolaad, mõnusalt krõmpsuvad küpsised ning suvised Eesti maasikad.

Just sellise rikkalikku meistriteose on loonud Koogikontori toidublogi looja Merilin Siimpoeg, kes sai retsepti loomiseks inspiratsiooni magusamaailma tõelistest klassikutest. Suussulav magustoit valmib lihtsalt ja kiirelt ning näeb seejuures ka imekaunis ja efektne välja.

Vaja läheb:

  • 400 g vanillijäätist
  • 100 ml piima
  • 5 Domino küpsist

Kaunistamiseks:

  • 100 ml vahukoort
  • 50 g Karl Fazeri piimašokolaadi
  • Domino küpsiseid
  • maasikaid

Valmistamine:

Alusta sellest, et sulata šokolaad vesivannil ja kaunista sulašokolaadiga ühe suurema klaasi või purgi sisemine äär ning pane klaas külmkappi. Nii jääb pärast magustoit efektsem.

Pane kannmikserisse jäätis, piim ja küpsised. Mikserda kõik ühtlaseks kreemjaks joogiks ja vala klaasi. Vahusta koor ning kaunista jäätisekokteil vahukoore, Domino küpsiste, maasikate ja ülejäänud sulašokolaadiga. Serveeri kohe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles