Söömishäiretega naistel võtab rasestumine kauem aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Söömishäiretega kokku puutunud naistel võib rasestumine kauem aega võtta ning nad vajavad kaks korda suurema tõenäosusega viljatusravi, näitas rohkem kui 11000 ema hõlmanud Briti uuring.

Uurijate soovituse kohaselt peaksid rasedust planeerivad naised varakult abi otsima, kui märkavad endal mingeidki söömishäirete sümptomeid, vahendas BBC.

Uuringust selgus, et 35 protsendil naistest, kel on söömishäireid ette tulnud, läks viljastumiseks üle kuue kuu. Üldpopulatsioonis võttis see üle poole aasta neljandikul naistest. Söömishäireid põdenud naised vajasid ka tõenäolisemalt viljatusravi (6,2 protsenti söömishäiretega naistest, 2,7 protsenti üldpopulatsioonist).

Lisaks tuli välja, et anoreksiaga kokku puutunud naiste seas esines rohkem planeerimata rasedusi. Uuringu autor dr Abigail Easter Londoni Kuningliku Kolledži Psühhiaatria Instituudist selgitas, et naised võivad enda viljastumisvõimet alahinnata.

Mahukas uuringus jälgiti emade ja nende laste tervist. Naistelt küsiti söömishäiretega kokkupuute ja rasedusse suhtumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles