«Minu imelise elu» Kati: kõik või mitte midagi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati
Kati Foto: Martin Saar / Kanal 11

Saatesarja «Minu imeline elu» tänases episoodis rääkisid naised sellest, milliseid kompromisse nad on oma elus langetama pidanud.

Vabakutseline ajakirjanik Manona (36) jättis armastatu nimel oma 16 aastat kestnud ajakirjaniku karjääri ja glamuurse elu Eestis. «Kõige olulisem kompromiss oli see, kui ma kaks aastat tagasi otsustasin oma abikaasale Moskvasse järgi minna. Sel hetkel tundus kõik lihtne olevat, mõtlesin, et lähen ainult paariks kuuks sinna,» jutustas Manona.

Saatusel olid aga omad plaanid varuks: Manona jäi lapseootele ning jäi arvatust kauemaks Venemaale elama. «See andis mulle hindamatu võimaluse Eesti elu kaugemalt näha. Ma sain luua oma perekonna,» rääkis Manona, kelle arvates on tema lähedased ja pere tähtsamad kui eneseteostus ning tööalane edukus.

Tegelikult ei kaotanud naine selle kompromissiga karvavõrdki. «Ma ei ole hetkekski lakanud töötamast, aga ma töötan nende asjadega, millega mina tahan ja nendel tingimustel, mis mulle sobivad. Ma arvasin kunagi, et nii pole võimalik: inimene ei saa igast poolest head,» nentis Manona.

Juuksuri ametit pidav Kati (23), kes jagab kuulsa kunstniku Martin Saarega ühist kodu, näeb elu must-valgelt ning suhte nimel kompromissidele ei läheks. «Kõik või mitte midagi. Ei ole nii, et täna olen sinuga, homme teisega, ülehomme võib-olla jälle sinuga,» märkis Kati.

«Ma usaldan Martinit täiesti pimesi. Ma ei hakka mingit petmise teemat ajama. Ta teab, et kui vahele jääb, on kõik. Ma ei hakkaks meie suhet lappima või uuesti proovima, ükskõik kui valus mul sel hetkel on või kui armunud ma olen.»

Samas nentis Kati, et ta oli kaua aega kahtlustav ja skeptiline. Neiule mõjus hoiatavalt see, et tema isa leidis uue naise ning ta kartis, et ka tema jäetakse nii maha. Abiks tulid jutuajamised emaga, kes innustas tütart end rohkem väärtustama.

«Miks sa arvad, et iga teine naine, kes su mehele tänaval vastu tuleb, on parem, kui sina, et ta peaks kohe tema juurde tahtma hüpata? Miks sa arvad, et sa pole piisavalt hea, et sulle truu olla?» küsis tookord Kati ema.

Silmapaistva välimusega Kadri (23) püüab elada võimalikult keskkonnasõbralikult. Teatud asjades on ta aga valmis kompromisse langetama. «Suur kompromiss, mille ma olen teinud, on minu välimuse harmoneerimine ökoloogilise elustiiliga. Ma värvin näiteks oma juukseid, mida üks «õige» ökoinimene ei teeks.

Ma naeran, et olen pigem ökobeib. Minu jaoks on mu välimus oluline ja ma olen nõus tegema teatud järeleandmisi, mis ei haaku mõne minu teise põhimõttega,» rääkis Kadri, kes kummutas väite, nagu käiks kõik keskkonnasõbralikud inimesed rasvase pea ja kulunud halli kampsuniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles