Jõhvikamahla joomine hoiab veresooned korras

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõhvikas on seni tuntud olnud kui looduslik abivahend põiepõletiku leevendamiseks. Bostoni ülikooli teadlased avastasid, et jõhvikamahla joomineb tugevdab südant ja veresoonkonda, vahendas iform.se.

Selle veripunase marja uurimine näitas, et see sisaldab kasulikke aineid, mis muudavad inimese arterid pehmemaks ja elastsemaks, hoides ära trombide tekke.

Oma uuringus lasid Bostoni ülikooli teadlased 44 katsealusel 480 ml kanget jõhvikamahla juua. Juba nelja tunni pärast märgati, et see mõjutab artereid.

Teadlaste sõnul mõjuvat jõhvikamahla joomine just keha suurimale arterile ehk aortile positiivselt. Jõhvikamahla igapäevane joomine võib suurendada ka HDL- ehk nn hea kolesterooli hulka veres ning vähendada LDL- ehk halva kolesterooli hulka.

Jõhvika kasulikkus seisnevat uurijate hinnagul selle koostises. Hapukas mari sisaldab suurtes kogustes tervislikke antioksüdante polüfenoole. Polüfenoolidel on väidetavalt vähi-, põletiku- ja diabeedivastased omadused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles