Toksilist ainet leiti ka Iirimaa veiselihast

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised.
Lihaveised. Foto: AFP / Scanpix

Iirimaa põllumajandusminister Brendan Smithi kinnitusel leiti väikeses koguses toksilist ainet sealihatoodete kõrval ka veiselihast.


Smihti kinnitusel mürgine veiseliha inimeste tervisele ohtu ei kujuta, kuid kõik veised, kelle toidust leiti normist suuremas koguses mürgist ainet viiakse tapamajja, kirjutas irishtimes.com.

Ametlikel andmetel leiti dioksiini 45st veisefarmist, mille loomade toitmisel oli kasutatud sama sööta, mille tõttu korjati kokku kõik alates selle aasta septembrist Iirimaal valmistatud sealihatooted. Lisaks leiti mürgist ainet ka kaheksast Põhja-Iirimaa veisefarmist.

Saaste tõttu võib Iirimaal hukkamisele minna kuni 100 000 siga. Loomade tapmise ja juba ringluses oleva kauba kokkukorjamine võib riigile ning selle ettevõtetele maksma minna kuni 125 miljonit eurot (ligi kaks miljardit Eesti krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles