Seksuaalharidus lonkab: rasestumisvastaste vahenditena kasutatakse ka posimist, ravimtaimi ja õhupalle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

ÜRO rahvastikufondi teatel kasutatakse ülemaailmselt siiani ebausaldusväärseid ja tervisele ohtlikke rasestumisvastaseid vahendeid. Ei kööginuustikutel, ingveril ega pärast vahekorda üles-alla hüppamisel pole rasestumisvastast toimet.

Emmede Klubi vahendab rahvastikupäeval avaldatud raportit, milles tõdeti, et isegi pärast 50-aastast selgitustööd ning pereplaneerimisõpetusi on kasutusel ebaefektiivsed ning isegi ohtlikud meetodid. Tavaliselt põhinevad need müütidel või suulisel teel edasi antavatel teadmistel ning teaduslikku tagapõhja neil ei ole. Kasutatakse nii «nõidusi» kui ka kodus kättesaadavaid kemikaale.

Raportis kirjeldatakse, et mõned neist meetoditest nõuavad ohtlike kemikaalide vaginaalset kasutamist. Ära mainitakse nii desinfitseerimisvahendid, äädikas kui ka sidrunimahl, mis sel teel kasutades võivad põhjustada põletusi ning nahaärritusi.

Kasutatakse ka erinevaid ravimtaimi, näiteks ingverit, millel pole potentsiaalsele rasedusele mingit mõju. Kasutatakse ka neemi ja aedruuti, millel arvatakse olevat teatud rasestumisvastane toime ning mida on seetõttu aastatuhandeid kasutatud, kuid eksperdid hoiatavad, et pole leitud täpseid annuseid, mis aitaksid kaasa nende ohutule ja efektiivsele toimele.

Sri Lanka professor Hemantha Senanayake lisab veel, et kondoomide asemel on kasutatud nii mahlajää ümbrispabereid, kilekotte kui ka õhupalle. Ta toonitab, et neid vahendeid kondoomi asemel siiski kasutada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles