Kas kombucha teeb purju?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeseen ehk kombucha.
Teeseen ehk kombucha. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tervislik ja paljukiidetud teeneseenejook ei olegi nii süütuke, kui võiks arvata. Kuna tegu on hapendatud joogiga, võib juhtuda, et see sisaldab ka väheses koguses alkoholi.

Poes jooki valides jälgi kindlasti tooteetiketti, sest kombucha’de valik on lai ja nii võid letilt kaasa haarata joogi, mis sisaldab alkoholi, kirjutab Pure Wow.

Naturaalselt hapendatud joogina sisaldab kombucha enamasti vaid kuni 0,5 protsenti alkoholi, mis on alkoholivabadele jookidele lubatud. Mõni võib olla ka pisut kangem, sisaldades kuni 2,5 protsenti alkoholi nagu lahja õlu või siider.

Seevastu on ka selliseid teejooke, mis annavad kanguse poolest tavalise õlle mõõdu välja. Nendele kombucha-jookidele on lisatud teravilju ja kolmandas kääritamisprotsessis tõuseb tee alkoholisisaldus umbes 4,5 protsendini.

Kodus pruulitud kombucha ei ole küll kontrollitud, kuid suurt alkoholiprotsenti ei saa seal tekkida. Sellegipoolest ei ole teeseenejook neile, kel on alkoholi suhtes nulltolerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles