Viis nippi kõhuvaevuste ennetamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leidub lihtsaid viise, kuidas ebamugavustunnet kõhus ennetada. Järgmise viie sammuga saad parandada enda seedimist ning vältida puhitust, gaase ja teisi kõhuprobleeme, kirjutas huffingtonpost.com.

Ära neela õhku alla. Söömise ja joomisega kiirustamise ning täis suuga rääkimise tõttu satub õhk sinu organismi, mis tekitab röhatusi ja gaase. Joo klaasitäis vett enne einestamist ja ehk ka pärast, kuid ära lonksa pidevalt söömise ajal. Võta hoogu maha, näri, hinga ja siis räägi.

Võta appi probiootilisi ehk piimhappebaktereid sisaldavad toidulisandid, mis soodustavad seedimist. Ilma piisava koguse nende hapeteta ei saa kõht korralikult töötada, mis põhjustab jällegi gaase ja puhitust.

Tarbi rohkem kiudaineid. Proovi oma päevanorm täis saada, süües ube, kliisid ja rohelisi köögivilju. Hommikune müsli annab ainevahetusele vajaliku tõuke.

Tegelikult võiks süüa iga kolme tunni tagant. Vahepalaks piisab pähklitest või puuviljast.

Rahune maha. Paljud kõhuvaevused võivad olla seotud hoopis sellega, mis toimub sinu peas. Sinu kõhu ja aju vahel on otsene seos – 80 kuni 95 protsenti serotoniinist (heaolutunde kemikaal) toodetakse ja säilitatakse seedeelundkonnas. Seega, kui su aju on üle koormatud, siis reageerib ka kõht. Abi saad juba sügavast hingamisest ja kummeliteest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles