Mürgise sealiha hävitamine seisab riikide kokkuleppe taga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehas hakkab Iirimaalt imporditud dioksiini sisaldavat sealiha hävitama kohe, kui Eesti ja Iirimaa vastavad kokkulepped on kinnitatud.
Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehas hakkab Iirimaalt imporditud dioksiini sisaldavat sealiha hävitama kohe, kui Eesti ja Iirimaa vastavad kokkulepped on kinnitatud. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehas hakkab Iirimaalt imporditud dioksiini sisaldavat sealiha hävitama kohe, kui Eesti ja Iirimaa vastavad kokkulepped on kinnitatud, ütles tehase esindaja.

Kolmapäeval Euroopa Nõukogu veterinaarteenistuste juhtide nõupidamisel otsustati alles olev dioksiinikahtlusega liha hävitada. Sealiha maaletooja Maag Grupp loodab kompensatsioonile, kuid ei soovi selle suurust praegu avaldada, vahendasid ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et kindlasti ei kompenseeri liha Eesti riik.

«Meil ei ole selleks ei seadusandlikku alust ega rahalisi vahendeid,» ütles minister. «Küll aga on Iiri riik ise lubanud, et ta kompenseerib need kulutused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles