Mul pole aega ja ma ei viitsi: 10 viisi, kuidas laisklemisest vabaneda!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirill Ryzhov / PantherMedia / Scanpix

Toitumisnõustaja ja treener Erik Orgu jagab blogis oma nippe nendeks päevadeks, kui vaim on väsinud ja teotahe kuidagi peale ei tule.

Ära ole enda vastu liiga karm. Heatahtlik suhtumine iseendasse viib sind edasi. Ära ütle endale halbu asju, ära mõtle halbu mõtteid. Jah, võid end korrale kutsuda stiilis «oled laisk olnud, võta end kokku», aga ära vea end ise alla. Hea meeleolu ja positiivsete mõtetega viid end edasi!

Alusta väikestest asjadest. Kui soovid oma tervise eest hoolitseda ja kehakaalu vähendada, siis loe näiteks artikleid suhkru mõjust organismile. Alusta väikestest sammudest oma eesmärgi poole liikumisel!

Tegele oluliste asjadega. Vali välja olulised asjad oma tegevuste või kohustuste nimekirjast ja tegele vaid nendega. Kui sa oled midagi tähtsat enese jaoks ära teinud, siis pärast on sul hea tunne sees, tänutunne. Sellest tundest võimalik heas mõttes sõltuvusse sattuda ja see viib sind aina edasi ja edasi.

Ära tegele ebaolulisega. Keskendu olulisele ning ära lase ebaolulistel tegevustel end teelt kõrvale viia.

Välista segavad faktorid. Kui näiteks näiteks nutitelefonis surfamine, raadio või muusika kuulamine, televiisori vaatamine või mõni hobi segavad sind tegemast olulisi asju, siis eemalda need segavad faktorid.

Küsi endalt kontrollküsimusi. Kui sattud ummikseisu, siis küsi endalt kontrollküsimusi – miks ma seda teen, mis ma sellest saan, miks ma seda ei tohi ära lõpetada jne. Neile küsimustele vastamine annab sulle taas sihi silme ette ning saad iseennast motiveerida edasi liikuma.

Lahenda keerulised asjad oma elus. Kõik lahtised või lahendamata asjad elus segavad meid ja raskendavad uutele eesmärkidele keskendumist. Seega lepi kokku kohtumine, tee telefonikõne või kirjuta kiri ning lahenda oma poolikud asjad ära.

Kõik libastuvad. Kõigil tuleb ette libastumisi, ole sellest teadlik ja anna endale libastumine andeks. Oluline on n-ö laiskuselaine ajal olla sellest teadlik, lubada endale ajutist laisklemist ning siis end kokku võtta ja edasi liikuda. Ära lase sel end aga pikaks ajaks teelt kõrvale juhtida.

Kasuta vajadusel abi. Kui tunned, et ei saa üksi hakkama, siis kasuta abi. Näiteks palu toitumisnõustajal endale sobiv toitumiskava koostada, loe raamatut toitumise teemal info saamiseks, vaata live-esinemisi enese motiveerimiseks jne.

Lõõgastu targalt. Kui vajad aega puhkuseks, siis ära löö niisama aega surnuks, vaid vali teadlikult omale lõõgastumise viis. Kui vaim on väsinud, siis on hea näiteks sporti teha ning kui keha on väsinud, siis on raamatu lugemine mõnus vaheldus. Oluline on valida tegevust, mis sulle rõõmu ja naudingut pakub!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles