Naise mure: mees mangub striptiisi, aga mul on liiga häbi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Milan Vasicek / PantherMedia / Scanpix

«Mees tahab, et ma talle striptiisi teeksin, aga ma pole just piitspeenike ja on mõned lisakilodki… Olen öelnud, et ei tee, kuna olen paksuke ja see ei erutaks teda. Mees aga ütleb, et teda ei häiri minu juures midagi ja tahab ikkagi striptiisi. Kuidas saada enesekindlust, et see ära teha?» uurib naine Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

Vastab pereterapeut, Gordoni perekooli koolitaja Meelike Saarna:

«Kui striptiisi tegemine mehele pakub ka teile endale lõbu, tundub erutav ja seksuaalelu rikastav, siis miks mitte seda teha. Välised parameetrid on seksi juures vähetähtsad. Kehakaal, rindade kuju, seksorganite parameetrid jms on teisejärgulised inimese enda tahte kõrval ehk nagu öeldakse: kõige tähtsam seksorgan asub inimesel kahe kõrva vahel.

Seksis on kindlasti oluline kuulatleda teist, saada aru tema soovidest ja vajadustest, kuid sama tähtis on teil seista iseenda vajaduste ja soovide eest, seda ju mitte keegi teine teie eest ei tee.

On oluline aru saada, kas ütlete millelegi EI lihtsalt selle tõttu, et pole enne midagi seesugust teinud. Kui nii, siis jättes proovimata, jätate ennast ilma ka uuest võib-olla vägagi rikastavast ja põnevast (enesekindlust tõstvast) kogemusest. Samas võib mõni seni proovimata tegevus tõepoolest ollagi seesugune, mida te mingite põhimõtete ja väärtuste tõttu teha ei taha.

Usaldus enda ja teise vastu peaks andma julguse olla avatud ning eksperimenteerida ning katsetada seda, mida enne pole teinud või isegi seda, mis seni kuidagi kohatu-imelik tundunud. Seksi naudivad rohkem reeglina need paarid, kes ei sea endale liigseid piiranguid, on mängulised ja loovad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles