Neli lihtsat viisi, kuidas võimalikult kiiresti päikesekahjustusi vähendada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kai Koehler / PantherMedia / Scanpix

Ilu nõuab endaga tegelemist ja järjepidevat nahahooldust. Päike rikub nahka kogu aeg, kui oled päikese käes, kuid suuremad kahjustused on näha alles tükk aega hiljem. Täna nähtavale tulnud kortsud ja pigmendilaigud said ilmselt alguse lapsepõlves laagris saadud päikesepõletusest.

Päikesekahjustuste vastu on tänapäeval üha rohkem ja paremaid võimalusi. Women’s Heath pakub välja mõned lahendused selleks, et oma jumet juba täna pisut parandada.

Esimene samm: koori oma nahka

Naha sära ja läike taastamiseks tuleb ebaühtlase värvusega nahka koorimisega ühtlustada. Kõige parema tulemuse saad keemilise koorimisega. Hõõrumise asemel keemiline koorija nii-öelda lahustab surnud naharakud ja ei kriibi nahka. Otsi toodet, mis sisaldab glükoolhapet, sest see teeb naha nooruslikult heledaks ja puhtaks.

Teine samm: tegele pruunide laikudega

Hüperpigmentatsiooni vastu vajad spetsiaalset nahahooldustoodet, mis nahka pleegitab. Sellised vahendid ei ole odavad, kuid tasuvad ennast ära. Pigmendilaikude vastased nahahooldustooted teevad naha vajalikus kohas heledamaks ja ennetavad edaspidi liigset melaniini tootmist.

Kolmas samm: kasuta jätkuvalt päikesekaitsekreemi

Kasuta päikesekaitsekreemi IGA PÄEV, et ennetada lisanduvaid päikesekahjustusi. Selleks sobivad hästi kõik laia spektriga päikesekaitsevahendid, mille SPF on vähemalt 30. Kanna kreem nahale umbes pool tundi enne õueminekut ja uuenda kreemikihti iga kahe tunni järel.

Neljas samm: manusta antioksüdante

Antioksüdandid aitavad kaitsta naha DNAd, et ennetada nahavähki. Lisaks kaitsevad need kollageeni ja elastset kude vabade radikaalide eest, mis tekitavad kortse ning naha lõtvumist. Kasuta antioksüdante sisaldavaid kreeme ja seerumeid iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles