10 kõige halvemat hommikusöögiharjumust, mis paisutavad su kõhukest

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: stocksnap

Liiga paljud meist ei saa hommikusöögist kätte vajalikke toitaineid ning me rikume päeva esimese toidukorra ära väikeste, kuid potentsiaalselt ebatervislike liigutustega.

MSN toob välja mõned harjumused, mis meie vöökohta kasvatavad.

  1. Sa lisad kohvile koort. Proovi kõrge suhkru- ja rasvasisaldusega kohvikoore asemel rasvavaba piima või pöördu suisa taimsete piimade poole.
  2. Sa jood energiajooki. Pane kohe see purk suhkrute ja kemikaalidega käest! Kui sulle ei maitse kohv, aga vajad turgutust, pead vaid leidma õige tee.
  3. Sa sööd liiga palju soola. Nii paljud meie lemmikhommikusöökidest on soola täis – proovi näiteks munale lisada soola asemel tšillit, paprikat või cayenne’i pipart.
  4. Sa ei söö üldse hommikusööki. Hommikusöögi ärajätmine mõjub halvasti ainevahetusele ja toob kaasa potentsiaalse õgardamise hiljem.
  5. Sa sööd liiga palju kiudaineid. Kiudained on olulised, kuid kui neid liiga palju süüa, tekib juba keskpäevaks puhitus. Vaata, et sa jooksid piisavalt vett!
  6. Sa jood bulletproof kohvi. Trendikas rasvarohke bulletproof kohv teeb arteritele ja vöökohale karuteene.
  7. Sa sööd müslit. Ka näiliselt kõige süütum toit võib olla täis suhkruid.
  8. Sa sööd vaid selleks, et süüa. Targem on kuulata oma keha – söö hommikusööki siis, kui sa päriselt tunned end näljasena.
  9. Sa sööd õhtusöögiülejääke. Jah, see eilne pitsalõik võib tunduda ahvatlev, kuid ära anna ahvatlusele järele! Rasv ja sool tekitavad puhitust, väsimust ja veresuhkru kõikumisi.
  10. Sa ei söö valku. On lihtne end süsivesikutega täis laadida, kuid ära unusta, et valk peaks olema põhiline.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles