Noor naine vahistati iseenda inimröövi eest

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allan Swart / PantherMedia / Allan Swart/Scanpix

Nigeerias Lagoses võeti vahi alla 19-aastane Dorcas Adilewa, kes korraldas iseenda inimröövi. Eesmärgiks oli isalt raha välja petta.

Dorcas plaanis röövi koos oma sõbra, Ifeoluwa Ogunbanjoga, kes organiseeris peidupaiga ning telefoni, millega vanematele helistada. Lagose politseiülema sõnul võeti mõlemad vahi alla 13. juulil pärast seda, kui isa tegi politseisse avalduse.

7. juulil sai Adilewa Taiwo telefonikõne, milles anti teada, et tema tütar on võetu pantvangi ning kui ta tahab teda kunagi veel elusana näha, tuleb mehel välja käia 600 000 nairat (umbes 1400 eurot). Kuna telefoninumber polnud varjatud, kasutasid uurijad kohe asukohamääramist ning jõudsid «röövlitele» kiirelt jälile.

Kui Dorcas ja tema sõber mõistsid, et on vahele jäämas, helistas «ohver» isale ning ütles, et ta on vabastatud. Enne oli isa jõudnud kanda tütre kontole 8000 nairat (18 eurot). Kui aga politsei Adilewaga pärast «pääsemist» rääkis, tunnistas tütar üles, et oli kogu asja ise korraldanud, tuues tõestuseks telefoni, millelt lunarahanõue tehti ning näitas politseile ka peidupaika, kus ta oli end «vabastamiseni» varjanud.

Uurimine on alles käimas ning politseiülema sõnul jõuavad kahtlusalused kindlasti kohtu ette, vahendab MSN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles