13 kõige veidramat asja, mida maailmas pitsade peale pannakse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Igipõline vaidlus võib küll käia selle üle, kas ananass sobib pitsa peale või mitte, kuid me veame kihla, et seda nimekirja nähes ei tuleks sa selle pealegi, et neid toiduaineid võiks ka pitsa peale panna.

LoveFood teeb ülevaate.

  1. Rootsi: banaanid. Rootsis tuntud kui pizza Africana – banaani-karri pitsa, millel on pähklid, banaanid, kana, ananass ja karripulber.
  2. Soome: põhjapõder. Ühes Soome restoranis pakutakse pitsat koos suitsutatud põhjapõdraliha, kukeseente ja punaste sibulatega. Tuntud kui pizza Berlusconi.
  3. Inglismaa: küpsetatud oad. Hommikusöögipitsa: tomatid, kartulid, seened, vorst, peekon, küpsetatud oad, juust ja praemuna. Jah, see eksisteerib.
  4. Taani: hobuseliha. Just nimelt, Taanis võib valida endale pitsa peale hobuseliha.
  5. Austraalia: känguru, krokodill, emu. Nende loomade-linnu liha kasutamine pole sugugi ebatavaline, seejuures kasutatakse tomatikastme asemel sel puhul tavaliselt BBQ-kastet.
  6. Palestiina: kaneel. Oliiviõli, kana ja pähklid pole just väga ebaharilikud pitsakattena, kuid kõige selle kaneeliga maitsestamine küll.
  7. Costa Rica: kookos. Samal ajal armastatakse Costa Ricas süüa pitsat kookose ja krevettidega.
  8. USA: majonees ja rohelised herned. Seda küll ei sööda ehk kogu riigis, aga üks inimene Floridast jagas oma lemmikpitsa pilti: sellel on rohelised herned ja majonees.
  9. Jaapan: kartulid. Populaarne Dominos’e pitsa Jaapanis kannab nime Mayo Jaga, millel on majonees, peekon, mais, kartulid ja sibul.
  10. Venemaa: makrellid. Moskva-pitsat serveeritakse külmalt ning sellel on makrell, tuunikala, sardiinid, lõhe ja sibulad.
  11. Brasiilia: rosinad. Nad mitte ei pane pitsale rosinaid, aga ka vutimune, porgandeid ja peete.
  12. Prantsusmaa: praemunad. Kuigi seda tehakse ka mujal maailmas, on see kõige levinum Prantsusmaal.
  13. USA: makaronid ja juust. Makaronid juustuga on üks armastatuim Ameerika roogi, seega on ainult loogiline, et keegi otsustas selle ka pitsa peale panna ning nüüd serveeritakse seda mitmetes restoranides üle kogu riigi.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles