Targa naise kuumavarustus

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Piotr Marcinski

Kuumad ilmad on tulnud, et jääda ja kuigi me ei pruugi tõelise suve üle kurta, võib pidev leitsak organismile ka kurnavalt mõjuda. On mõned asjad, mis targal naisel kuuma tarbeks olemas võiksid olla. 

Veepudel

Me ei väsi seda kordamast, aga vett peab jooma. Eriti oluline on seda meeles pidada kuuma ilma korral, sest organism ei pruugi iseenda jahutamisega toime tulla. Vett tasub rüübata pidevalt ja mitte oodata, millal janu tuleb, sest siis oled joomisega juba hiljaks jäänud. Kuumaga tuleks vältida suurtes kogustes kohvi ja alkoholi tarbimist ning käe võiks sirutada hoopis kookosvee järele, mis lisaks efektiivsele janu kustutamisele, sisaldab ka kehale vajalikke elektrolüüte. 
 

Linasest kangast riided

Kuuma ilma korral tasuks valida naturaalsetest kangastest riided, sest need lasevad nahal hingata. Linane kangas on eriti hea materjal, sest imab hästi niiskust ja kuivab kiiresti. Eelistada tasuks heledaid toone, sest need tõmbavad ligi vähem valgust. Vältida tasuks 100% polüester koostisega ja väga liibuvate lõigetega rõivaid. 
 

Päikesekaitsega jumestustooted

Päikesekaitsekreem on suvel oluline niikuinii, aga kui tegemist ei ole rannapäevaga ja päikese käes viibimine on sellegipoolest vältimatu, tasub valida päikesekaitsefaktoriga päevakreem või jumestustoodete hulgast SPF-i sisaldusega BB-kreem või jumestuskreem. Kuna näonahk on õrn ja aastaringselt päikesele avatud, kahjustub see kiiremini, mistõttu tasuks kaitsefaktoriga kreeme eelistada ka talvisel ajal. 

Sõbranna avaldas loo esmakordselt 29.juulil 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles