Kuidas kuulata oma sisetunnet?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nõustaja Kaido Pajumaa kirjutab ajakirjas Naised, et kui tunneme sisemist vajadust oma elus midagi muuta, pakub mõistus meile tihtipeale hirmuäratava prognoosi, kuna sel puudub vajalik informatsioon hindamaks seda, mis juhtuma hakkab.
 

Nii me usumegi seda prognoosi ja oleme peagi tagasi seal, kus me end turvaliselt tunneme, muutusi ette võtmata.

Pajumaa selgitab, et üldjuhul ütleb sisetunne meile selliseid asju, mis tunduvad jaburad ja võimatud, kuid need tunduvad jaburad ainult seetõttu, et mõistus ei suuda olemasoleva info baasil sellele kõigele loogilist selgitust anda.

«Näiteks on sul sisetunne, et sõidaks kuuks ajaks Indiasse, mille peale ütleb sulle mõistus, et see ei ole võimalik, sest sa ei saa iialgi töö juurest vabaks ja sul pole nii palju raha. Kui sa aga jääd oma sisehäälele kindlaks ja hakkad reaalselt tegutsema, et asi ära teha, võib selguda, et just sel päeval, kui ülemusega rääkima lähed, on tal väga hea tuju, ning sa avastad, et Lufthansal on aasta parim pakkumine ning sa saad pileti osta ainult lennujaamamaksude hinnaga,» tõi ta näite.

Kui oma sisehääle järgi toimides aga midagi siiski ebaõnnestuma peaks ning mõistus ütleb, et näed, ma ju ütlesin, et ei tasu jännata, siis tasub Pajumaa sõnul mõelda, et ehk see oligi sinu kogemus. «See tundub sulle tagasilöögina praegu, aga kindlasti oled selle eest tänulik aasta või kolme möödudes. Sest sa kasvasid edasi!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles