Mineraalkosmeetika kasutamine vajab harjutamist ning harjumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mineraalkosmeetika on peamiselt saadaval pulbrilisel kujul ning selle kasutamine võib esialgu tunduda natuke harjumatu, kuid on korralike pintslite olemasolul kergesti õpitav ja lihtne.

Kuigi osa firmasid pakub eraldi baas- või peitepuudreid ning meigi kinnitamiseks pealispuudrit, on soovi korral võimalik kiiret meiki teha ka ainult ühe tolmpuudri ja ühe-kahe pintsliga, kirjutati portaalis bioneer.ee.

1) Puhasta, toniseeri ja niisuta nägu nagu tavaliselt. Lase näokreemil täielikult nahka imenduda, milleks kulub umbes 5-10 minutit. Rasusemal nahal pole see samm nii oluline, kuna puuder haakub kokku naharasuga ning moodustab ilusa katte.

2) Koputa läbi kaanes oleva «sõela» väike kogus mineraalpuudrit karbi kaanele. Kata väikese pintsliga kohad, mis vajavad põhjalikumat peitmist (vistrikud, tumedad silmaaluses, veresooned, pigmendilaigud jm).

3) Keeruta suurt pintslit (kabuki või tavaline suur puudripintsel) puudri sees, koputa pintsli külge vastu karbi serva, et liigne puuder kaanele tagasi pudeneks. Kanna ringjate liigutustega puuder üle kogu näo.

Nii katvuse kui pealpüsimise seisukohalt on parem kanda näole mitu õhukest kui üks paks kiht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles