Südantlõhestav perekonnadraama: ema oli sunnitud mehe nõudmisel pojast loobuma

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Mikhail Zack / Scanpix

Barbara Jackobs ei teadnud aastaid, et tal on poolvend, kelle tema ema oli sunnitud ära andma. Nimelt nõudis seda Barbara isa, kes võitles Teises maailmasõjas ja sundis kolmanda poja ära andma. Kolmanda poja isaga kohtus Barbara ema sõja ajal küla tantsupeol.

Inglismaal Southamptoni lähedal olevas külas, kus Barbara Jacobs on elanud terve oma elu, kohtus Jacobs 50 aastat tagasi juhuslikult kunagise peretuttavaga, kui oli täitmas tööalaseid kohustusi. Enne seda ei oleks ta kunagi teadnud, et tal on kolmas vend, vahendab Daily Mail.  

Jututeema läks hiljutiste perekonnauudiste peale, ja Jacobs mainis, et tema kaks vanemat venda olid just abikaasadest lahutanud. Peretuttav hakkas meenutama Jacobsi ema Bettyt, kes suri, kui Jacobs oli kolmene, ja ühtäkki tuli välja rääkimata lugu kolmandast vennast Geoffreyst.  

Jacobs oli šokis: «Miks ma seda varem ei teadnud? Miks ei ole mu pere mulle kunagi midagi maininud? Nüüd ma mõtlen, kas ema sõbranna ootas juba ammu võimalust, et mulle vennast rääkida, sest ta oli vana ja arvas, et uut ei pruugi enam tulla.» Jacobs suhtles ka teiste ema kunagiste tuttavatega, kes olid pärit Hampshire'ist, ning pani kokku pildi noorima venna saatusest. 

Samal ajal kui Jackobsi isa Frank võitles Teises maailmasõjas, tutvus ema kodukohas peetud tantsuüritusel ühe sõduriga. Lühikest aega kestnud armuloost jäi ema Betty rasedaks, ja sünnitas kolmanda poja Geoffrey. 

«Kõik noored naised külas käisid tantsimas, et viia mõtted mujale sõja masendusest,» ütles Barbara Jackobs. «Tantsupidudel oli muusika ja naer, mis võlusid noori naisi. Kui isa sõjast 1945. aastal koju jõudis, leidis ta eest aga kolmanda poja.»

Frank Jackobs andis enda naisele valiku: jääda tema ja kahe pojaga koju, ja anda kolmas, 18kuune Geoffrey, adopteerimiseks, või lahkuda kodust kolmanda pojaga. Betty valis jääda enda perekonnaga ja loobuda noorimast pojast. «Ema sõbrad rääkisid, et see murdis tema südame,» ütles Jackobs.

Barbara Jackobs oli varajastes 20. aastates, kui kuulis esimest korda enda noorimast vennast. Järgmise 50 aasta jooksul ei saanud Jackobs mõtteid vennast eemale. Pärast isa surma 1999. aastal üritas Jackobs venda leida, kuid jälg kadus, kui ta avastas, et sünnitunnistuses ei olnud venna uut perenime. 

Kaks aastat tagasi osales Jackobs aga telesaates Long Lost Family, ja selle aasta aprillis leiti lõpuks kolmas poeg Geoffrey Tonks tänu professionaalide abile. Tonksi sõnul oli ta üritanud leida enda perekonda juba 23 aastat. «Ma ei olnud kindel, kas olen selles perekonnas tahetud, sest 18kuuselt olin ma ebavajalik. Kartsin, et mind ei võeta vastu ka teisel korral,» ütles Tonks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles