Galerii: naise teekond anoreksiast rasvumiseni ja sealt kulturismini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teismelisena anoreksiaga võidelnud Caitlin Leach võttis kahekümnendates eluaastates nii palju juurde, et oli juba ohtlikult rasvunud. Võttes oma söömise ja liikumise kõva kontrolli alla, on nüüdseks temast saanud kulturist.

Caitlini suhe söömisega on alati keeruline olnud. Lapsepõlves oli ta pontsakas ja kannatas seetõttu koolikiusamise all. Narrimise vältimiseks hakkas neiu end näljutama ja põdes lõpuks niivõrd raskelt anoreksiat, et kaalus keskkooli lõpetades vaid 45 kilo, edastab Caters News.

20-aastaselt sattus Caitlin haiglasse, kus arst temaga tõsise jutuajamise maha pidas. Arst hoiatas, et kui neiu sööma ei hakka, siis ei saa ta kunagi lapsi. Hirmutav uudis pani teda abi otsima ja mõnda aega läkski kõik hästi. Caitlin võttis 18 kilo juurde ja seitse aastat püsis kaal normis.

Elu käib aga ikka tõusude ja mõõnadega ja vahel löövad ootamatud hoobid meid rajal maha. Nii juhtus ka Caitliniga, kui tema emal 2013. aastal lõpustaadiumis vähk diagnoositi. Ema raviarvete tasumiseks käis noor naine kahes kohas tööl ja harjus nii-öelda jooksu pealt kiirtoitu sööma.

2015. aastal Caitlini ema suri. Selleks ajaks oli aga tema kehakaal rappa läinud söömisharjumuste tõttu kerkinud juba 123 kiloni. «Mul oli depressioon, olin väga väsinud ja tundsin end kohutavalt,» tunnistab ta, et lasi end stressi pärast käest.

Ema esimesel surma-aastapäeval otsustas Caitlin oma elustiili muuta ja midagi ette võtta. Valmistoidu söömise asemel hakkas ta ise süüa tegema ja jälgis, et söök oleks ka talle kasulik. Peale selle hakkas ta neli korda nädalas trennis käima. Harjumuste muutmise tagajärjel hakkas kaal väga kiiresti langema ja juba 8 kuuga kadus 50 kilo.

Tänaseks on Caitlin kaotanud veel 7 kilo ja kasvatanud tublisti lihasmassi, minnes USA riidesuuruselt 22 üle 4le. Tänavu aprillis otsustas ta tõsisemalt kulturismiga tegelema hakata ja käis juunis ka oma esimesel võistlusel.

Caitlini kaaluteekond on kui Ameerika mäed, laskudes ühest äärmusest teise. Oma salenemisteekonda jagab ta Instagramis, kus on ka tunnistanud, et tundis end rasvununa jubedalt. Vaata Caitlini kaalumuutust galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles