Õppides vanadest Jaapani tarkustest: kuidas hoida nahka kauni ja tervena

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Phovoi R.

Kaunilt särav nahk ei ole vaid kallite kreemide, seerumite või palsamite kasutamise tulemus, nahka saab parandada ka teiste vahenditega. Jaapani kultuuris on sajandeid tuntud erinevaid ilunippe, mis on tänapäeval levinud üle kogu maailma.

Tavaline nahahooldus kujutab endast erinevate ilutoodete kasutamist, kuid lisades igapäevarutiini ka Jaapanist pärinevad vanad meetodid, võib tulemus olla märksa efektiivsem, kirjutas The Independent. 

Kuumad vannid

Jaapani kultuuri lahutamatu osa on vannis käimine, eriti kuumades mineraalidega rikastatud veega vannides. Lisaks sellele, et kuumas vannis istumine on mõnus ja lõõgastav, on see nahale kasulik. Sellist tüüpi vannivette lisatakse mineraale, millel on tervendav mõju. Näiteks teeb naatriumvesinikkarbonaati sisaldav vannivesi naha pehmeks ja siledaks ning seda tuntakse ka kui «vett kaunile nahale».

Meriadru

Traditsiooniline Jaapani toit koosneb kalast ja köögiviljadest. Piimatooted või loomaliha ei ole seal populaarsed. Üks levinumaid toiduaineid on ka wakame, toiduks kasutatav meriadru, mis sisaldab valku, antioksüdante, kaltsiumi, rauda, kaaliumi, fosfaate, A-, C-, D-, E- ja K-vitamiini ning B2 vitamiine. Lisaks keha väärtuslike vitamiinidega rikastamisele on wakame`l ka vananemist pidurdav mõju, mistõttu püsib seda süües nahk kauem noorena.  

Roheline tee

Jaapanis teati juba sajandeid tagasi rohelise tee kasulikust mõjust nahale. Tänapäeval on selle joomine muutunud populaarseks ka lääneriikides. Lisaks rohelise tee joomisele, mis sisaldab mitmeid antioksüdante, kasutavad jaapanlased rohelise tee ekstrakti ka paljudes kosmeetikatoodetes. Roheline tee võib vähendada nahavähi riski ja ravida aknet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles