Miks ei tasu dieediga alustada teisipäeval?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui plaanid dieeti pidama hakata, siis ära tee seda täna – nii soovitab vähemasti värske uuring, mille kohaselt on teisipäev kaalulangetamisega alguse tegemiseks kõige halvem päev.
 

Alustades pühapäeval või esmaspäeval, on märksa suurem tõenäosus võimalikult palju kilosid kaotada. Dieedipidajad, kes alustavad teisipäeval, kaotavad kõige suurema tõenäosusega oma sihikindluse juba nädalaga ning lõpetavad, kaaludes rohkem kui enne, vahendas Daily Mail.

Küsitluse taga seisnud Tesco Dietsi esindaja sõnul on dieedipidajad psühholoogiliselt motiveeritumad jätkama, kui nad alustavad puhtalt lehelt nädala alguses.

Pühapäeval dieediga alustanud naised kaotasid kolme nädalaga keskmiselt 3,5 kilogrammi ning 88 protsenti neist suutis kaalu sellisena hoida. Enamik jättis oma dieedi katki reedel pärast stressirohket töönädalat.

Lisaks selgus, et laupäeval dieediga alustanud inimestel oli selge siht silme ees ning nad pidasid suurema tõenäosusega lõpuni vastu ning jõudsid soovitud kehakaaluni. Neljandik küsitletutest möönis, et võttis dieeti pidades kaalus hoopis juurde – keskmiselt 2,5 kilogrammi.

Uuring viidi läbi 2000 britiga, kes on viimase aasta jooksul dieeti pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles