Maailma ohtlikumat jäätist saab proovida vaid allkirja vastu

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotimaa jäätisekohvik Aldwych Café and Ice Cream Parlor pakub maailma kõige ohtlikumaks jäätiseks nimetatud külma desserti, mille söömiseks peab allkirjastama edasiste võimalike kaebuste suhtes loobumisdokumendi.

Jäätist saavad maitsta vaid täisealised, kes annavad allkirja, et nad on valmis riskima oma tervise ja isegi eluga. Jäätis Respiro Del Diavolo (itaalia keeles «kuradi hingus» – toim) on kreemjas punane jäätis, mis on 500 korda vürtsikam kui Tabasco kaste. Maitsestamiseks kasutatud tšillipipar Carolina Reaper on Scoville’i skaalal 1 569 300 ühikut. See on üks kõige teravam pipar maailmas, edastab iflscience.com.

Jäätise valmistamisel kasutavad töötajad enda kaitsmiseks kindaid. Kuna valmistamisel kasutatakse salajast pereretsepti, ei ole täpselt avaldatud, kuidas pipar jäätisesse pannakse.

Pipra vürtsikus tuleb kapsaitsiinist, mis võib sööjale põhjustada füüsilist valu. Peale selle, et suu hakkab õhetama, reageerib keha kapsaitsiinile higistamisega, nägu läheb punaseks ja nii silmad kui nina hakkavad vett jooksma. Vürtsikate toitude söömist tuleb harjutada, sest taluvus kasvab järk-järgult.

Respiro Del Diavolo ei ole kallis ja maksab umbes sama palju kui kohviku teised jäätised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles