Vaata järele! Kas kuivatatud puuvilju ikka tasub süüa?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Beric / PantherMedia / Scanpix

Kuivatatud puuvili on hea vahepala, mis ka kommile tervislikumat alternatiivi peaks pakkuma. Kui palju teda tegelikult tasub süüa?

Kuivatatud puuviljades on säilinud värskete viljadega samad antioksündandid, kuid vähese vee sisalduse tõttu, on nad palju rohkem kontsentreeritud.

Sisaldades palju kiudaineid, mis on küll kasulikud, võib liigne kuivatatud puuviljade tarbimine esile kutsuda krampe ja kõhupuhitust, kirjutab Women's Health Magazine.

Kuivatatud puuviljades on võrreldes värsketega ka rohkem suhkrut ja seega ka rohkem kaloreid. Suur kogus sulfitit, mis on kuivatatud puuviljades esinev looduslik säilitusaine, võib osadel inimestel põhjustada kõhulahtisust ja peavalu.

Selleks, et kuivatatud puuviljadega mitte liialdada, joo kõrvale palju vett, jaota pakk väiksemateks kogusteks mitme päeva peale ja tarbi kuivatatud puuvilju koos valgu ja rasvaga. Näiteks söö neid koos pähklitega või lisa Kreeka jogurtile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles