Retseptisoovitus: suvikõrvitsa-juustupirukas

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig aitab suvikõrvitsauputusest võitjana välja tulla ja pakub maitsa idee, mida küpsetada.

Suvikõrvitsa, mis piruka sisse läks, mina sel korral sipraliseerisin, aga kui sul juhtumisi spiraliseerijat olemas ei ole, siis tegelikult jäme riiv sobib täpselt sama hästi. Väga oluline on pärast riivimist/spiraliseerimist suvikõrvits korralikult sisse soolata, vähemalt 10 minutiks seisma jätta ning siis korralikult kuivaks väänata. Täiesti uskumatu, kui palju vedelikku sealt välja tuleb. Kui see etapp vahele jätta, siis ei pruugi piruka tekstuur just kõige mõnusam tulla, seega soovitan pigem natuke rohkem vaeva näha.

Vaja läheb:

  • Umbes 700 g suvikõrvitsat
  • 4 muna
  • 100 g jahu
  • 100 + 50 g riivitud Cheddari juustu
  • 200 g kodujuustu
  • Soola-pipart
  • Vormi määrimiseks võid

Juhtnöörid

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga või spiraliseeri, raputa ohtralt üle soolaga ning jäta see sõelale mõneks ajaks (vähemalt 10 minutit) nõrguma. Seejärel pigista käte vahel suvikõrvitsast välja veel nii palju vedelikku, kui vähegi suudad.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning vooderda 26 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning määri kergelt võiga.

Vahepeal sega omavahel kokku kõik ülejäänud koostisained peale 50 g juustu.

Kui suvikõrvits võimalikult kuivaks väänatud on lisa ka see taignale ning sega kõik võimalikult ühtlaseks.

Kalla segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ning viska ahju, kuni pirukas on mõnusalt kuldne ning läbi küpsenud. Minu ahjul kulus selleks umbes 40 minutit, aga kontrolli igaks juhuks juba varem - ahjud on ju erinevad.

Pirukas maitseb kõige paremini kuni see veel soe on!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles