Kolm märki, et peaksid oma töölt ära tulema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik inimesi on ilmselt õnnelikud, et neil üldse töö olemas on, kuid karjäärinõustaja Josh Shipp on veendunud, et mõne raudkindla märgi esinemisel peaksid uut kohta otsima. 

Shine.yahoo.com pani kirja kolm punkti, mis aitavad 20ndates inimestel otsustada, kas nende praegune tööots on väärt hoidmist.

Kõik said ametikõrgendust – peale sinu

Kui kamp kolleege said äsja ametikõrgendust, sind aga ei edutatud, siis tasub uut töökohta jahtima hakata. Enne seda küsi praegusel ametikohal endale rohkem vastutust. Ole otsekohene ja ütle ülemusele, et tahaksid rohkem tegevusvõimalusi.

Kui ülemus näib ettepanekule avatud ja sulle uusi ülesandeid teha annab, siis võib sul olla võimalik areneda. Kui ta aga kõhkleb, siis näitab see, et ta ei pruugi sind hinnata ning peaksid muid variante otsima.

Unistad teisest tegevusest

See ei ole midagi uut: oled kogu elu unistanud loomaarstiks saamisest, kuid siin sa nüüd oled – teed suvalist kontoritööd või mida iganes. Kuigi täiesti okei on teha ajutiselt 9st 5ni tööd, et ots otsaga kokku tulla, pead sellele tööle säilimistähtaja määrama. Vahepeal uuri ülemuselt, kas saad ettevõttes abiks olla millegagi, mis on sinu unistusele lähemal.

Tunned töölemineku ees hirmu

Kui lähed aeg-ajalt tööl endast välja või saab sul sellest kõrini, on see normaalne. Kui sul on aga pea igal teisel tööpäeval sinise esmaspäeva tunne, siis on see märk, et peaksid edasi liikuma. Tööl õnnetu olemine muudab sind ebaproduktiivseks ning see teeb su enesetunde veelgi halvemaks. Kui oled tööl õnnetu rohkem kui kuu või kaks, siis hakka otsima töökeskkonda, mida rohkem naudid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles