Retseptisoovitus: kodused gnocchi'd salvei ja võiga

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig jagab üht äärmiselt mõnusat kartuliretsepti. Selle juurde sobivad suurepäraselt ka praetud kukeseened.

Vaja läheb:

  • 650 g kartulit
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 3 dl jahu
  • 100 g võid
  • 20 salveilehte
  • Soola-pipart

Keeda kooritud kartulid soolavees pehmeks ning pärast kurnamist tõsta veel paariks minutiks ilma kaaneta soojale pliidile tagasi nii, et need kuivaks auraksid.

Seejärel purusta kartulid (kõige parem on seda teha sellise suure küüslaugupressi taolise asjandusega, aga kui seda pole, siis kuidas iganes sa tavaliselt kartuliputru teed. Saumikser hoia ainult heaga kartulitest eemale).

Klopi muna väikses kausis kergelt lahti.

Kohe kui kartulid on piisavalt jahtunud, et neid katsuda kannataks uha neile juurde 2 dl jahu, 1 tl soola ning muna. Sega alguses kahvliga segi, ning siis töötle kätega kiiresti ühtlaseks taignaks. Võimalik, et pead veel pisut jahu lisama - eesmärgiks on selline tainas, mis tundub kerge, aga seisab koos.

Lõika tainas kolmeks, kata tööpind jahuga ning rulli umbes 2 cm paksuseks vorstiks ning lõika siis umbes 1,5 cm tupsukesteks. Iga tupsuke keeruta hästi kergelt üleni jahuga kokku. Korda sama kogu taignaga ning säilita valmis gnocchi’sid ühe kihina jahuga kaetud pinnal.

Keeda klimbikesi soolaga maitsestatud vees umbes 2-2,5 minutit, kuni need vee peale tõusevad. Seejärel tõsta need vahukulbiga veest ning lase korraks kuivada.

Lõppviimistluseks sulata või keskmisel kuumusel pannil ning kui see juba kergelt vahutab, siis prae selles salveilehed krõbedaks ning tõsta siis kõrvale. Prae samal pannil gnocchi’d kaunilt kuldpruuniks, lisa salveilehed ning serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles