Eksperiment kinnitab: naisterõivaste taskud on jaburalt väikesed

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõttetud taskud.
Mõttetud taskud. Foto: Panther Media/Scanpix

Naistemood on sageli ebapraktiline, sest riiete välimuse nimel tehakse mugavuse arvelt palju järeleandmisi. Selle üks absurdsemaid näiteid on naiste püksitaskud, kuhu reaalselt suurt midagi ära ei mahu.

Viimasel ajal on naisterõivaste taskuprobleem sotsiaalmeedias üha rohkem tähelepanu saanud, sest naised ei ole neile pakutavaga rahul. Isegi kui kleitidel ja seelikutel võiks suur tasku silueti ära rikkuda, siis pükste puhul jääb see probleem segasemaks. Seetõttu võtsid väljaande The Pudding ajakirjanikud ette ja mõõtsid ära 40 meeste ja 40 naiste püksipaari taskud, et nende suurust omavahel võrrelda. Valimikku võeti 20 populaarse brändi teksapüksid.

Analüüsist selgus, et naiste pükste esitaskud on meeste taskutest 48 protsenti lühemad ja 6,5 protsenti kitsamad. See erinevus tuli välja nii sirge lõikega kui liibuvate teksapükste võrdlusest.

Pole ime, et üliväikesed taskud naistele närvidele käivad. Näiteks mahutavad vaid 40 protsenti naiste esitaskutest ära levinud mobiiltelefoni iPhone X. Sama telefon mahub ära kõikidesse meeste teksapükste esitaskutesse, mis eksperimendi käigus ära mõõdeti. Sama tulemus saadi standardmõõdus rahakotiga. Google Pixel on juba suurem nutitelefon, see mahtus ära vaid 5 protsenti naiste teksapükste taskutesse. Meeste pükstest sobis see 85 protsendile.

Kõige jaburam on siiski fakt, et vaid 10 protsenti naiste teksapükste esitaskutest on nii suured, et sinna mahuks ära üks keskmise suurusega naise käsi. Meeste käed mahuvad ilusti taskusse ära. «Kui mõtlete, et mehed on suuremad kui naised, siis jah, keskmiselt on see tõsi,» kirjutasid ajakirjanikud kokkuvõttes, «Kuid me mõõtsime kooku ära 80 teksapaari, millel oli 81-sentimeetrine vööümbermõõt, mis tähendab, et kõik need püksid oleks pidanud mahtuma sama suurele inimesele.»

Pükste tagataskud meeste ja naiste pükste puhul nii oluliselt ei erinenud. Naiste liibuvate pükste tagataskud olid meeste omadest 5 portsenti lühemad ja 2 protsenti kitsamad, sirgetel pükstel olid need erinevused vastavalt 7 ja 2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles