Harvardi professor: kookosõli on täielik mürk!

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: j sierpniowka / PantherMedia / j sierpniowka

Harvardi professor doktor Karin Michels on tekitanud kõvasti kõneainet väites, et paljukiidetud kookosõli pole midagi muud kui puhas mürk.

Harvardi professor pidas Freiburgi ülikoolis kõne teemal «Kookosõli ja teised toitumuslikud vead» ning väitis, et kookosõli on üks hullemaid asju, mida saad süüa. Michelsi sõnul on kookosõli ebatervislik tänu küllastunud rasvhapete kahjulikkusele.

Kookosõli, mida on liigitatud ka supertoitude alla, on paljude terviseteadlike inimeste lemmik toiduaine. Ameerika Südame Assotsiatsioon muutis möödunud aastal enda soovitusi kookosõlis sisalduvate küllastunud rasvhapete tõttu. Organisatsiooni sõnul tuleks neid võimalusel vältida, et langetada südame-veresoonkonna haiguste riski tulevikus, kirjutab Independent.

Professori sõnul on kookosõli palju kajulikum kui searasv, kuna see koosneb peamiselt vaid küllastunud rasvadest. Riikliku tervishoiuameti kohaselt tõstab selline toit kahjulikku kolesterooli, mis omakorda tõstab südamehaiguste riski. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles