Usu või ära usu: Coca-Cola positiivsed mõjud tervisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Coca-Cola on kurikuulus jook, mis maitseb küll hästi, kuid sisaldab palju suhkrut ja on sõltuvust tekitav. Ometigi on ka sellel gaasilisel joogil oma positiivsed mõjud. 

1. Kergendab seedimist

Arstid ja teadlased on kindlaks teinud, et kui toidu seedimine on väga raske, võib parim leevendus olla klaas Coca-Colat, kirjutab BT Lifestyle.

Kihisevate jookide kõrge happelisus töötab nagu maohape ja võib olla abiks kõhuvalu leevendamisel.
 

2. Aitab keskenduda

Kuna Coca-Cola sisaldab kofeiini, toimib ta ergutavalt nagu hommikune tass kohvi. Kui kofeiin jõuab vereringesse, aitab ta suurendada keskendusmisvõimet.
 

3. Tõstab energiataset

Vaeveldes pärastlõunase energiapuuduse käes, võib lonks Coca-Colat olla just parim abivahend ärkamiseks. Küll aga tasub meeles pidada, et arstid soovitavad energiataseme tõstmiseks tarbida näiteks pähkleid või kodujuustu.
 

4. Võitleb iivelduse vastu

On palju inimesi, kes haaravad iiveldust tundes Coca-Cola järele. Teaduslikult ei ole tõestatud, et klaas gaasilist jooki kõhuhädasid leevendada aitaks, aga on kinnitatud, et joogist saadav suhkruhulk muudab enesetunde vähemalt ajutiselt paremaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles