Ilusate ja tervete silmade heaks! (1)

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Victoria Key / PantherMedia / Scanpix

Vaata järele, mida saad oma silmade hea tervise nimel teha.

Õige toitumine

Hea tervis on tihedalt seotud toitumisharjumustega, nii ka silmade puhul. Säravad ja klaarid silmad vajavad vitamiine ja mineraalaineid. Ära ei tohi unustada ka vee joomist, sest veepuudus võib muuta silmad kuivaks ja tekitada sügelust. Porgandite söömine pimedas nägemisvõimet ei anna, aga porgandites sisalduv A-vitamiin on silmade kasulik.
 

Puhkus ja piisav uni

Küllap tead seda tunnet, et väsinuna tahaksid oma silmi hõõruda. Veresooned silmades tungivad esile ja võib juhtuda, et sa ei suuda oma pilku fokusseerida sama teravalt nagu tavaliselt. Väsimus on ka tumedate silmaaluste tekkepõhjuseks ja siinkohal ei ole piisavast unest parimat leevendust.
 

Regulaarne kontroll

Miljonitele inimestele on mureks erinevad nägemishäired. Silmanägemist tuleks kontrollida regulaarselt, et olla kindel oma prillide või kontaktläätsede õiges tugevuses. Kehv nägemine võib põhjustada peavalu ja viia suisa migreenini. Terav nägemine on eluliselt oluline ka autoroolis.
 

Tehnika ja ekraanid

Suurel osal inimestest möödub lõviosa päevast helendavate ekraanide taga. Uuringud näitavad, et kui teha piisavalt pause ja vabal ajal ekraane vältida, ei mõjuta see oluliselt silmade tervist. Ekraanide puhul väsitab silmi eelkõige ere valgus. Tee endale head ja muuda oma ekraanivalgust tumedamaks, soovitab Women Daily Magazine. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles