Märgid, et üks halb inimene rikub su elu ära

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Vahel võib juhtuda, et su ellu satub inimene, kes sind väidetavalt armastab, kuid kes takistab sinu loomulikku arengut. Võid teda kohata kus iganes. Ta võib olla su elukaaslane, su sõber, su naaber, su ülemus.

Väga võimalik, et kui suhtled sellise «energiavampiiriga», siis oled sellest isegi aru saanud. Oprah vahendab autorite Julia Cameroni ja Emma Lively nõuandeid, kuidas oma elus energiavampiire ära tunda ja kuidas neist lahti saada.

Inimestel, kel on oht su elu ära rikkuda, on teatavad ühised omadused:

  • Nad ei pea lubadustest kinni ja ei püsi kokkulepitud graafikus.
  • Nad eeldavad, et kogu maailm tuleb nende soovidele vastu.
  • Nad pisendavad sinu tähelepanekuid.
  • Nad raiskavad sinu aega ja sinu raha.
  • Nad sildistavad ja lahterdavad inimesi.
  • Nad süüdistavad üleolevalt kõiki teisi.
  • Nad tekitavad inimeste vahel tülisid ja topivad oma nina teiste asjadesse.
  • Nad vihkavad kõigi teiste plaane ja peavad kinni vaid enda ajakavast.
  • Neile meeldib kaos.
  • Nad ei tunnista endale seda, kuidas oma tegudega teiste elu hävitavad.

Kas oled märganud, et mõni selline inimene on sinupereliige, töökaaslane või treeningpartner? Võib-olla oled mõne sellisega sünnist saati koos elanud või temaga vabatahtlikult abiellunud. Samuti on võimalik, et sa ei ole teda oma silmaga näinud, kuid ta ajab sind interneti vahendusel peast halliks. Või siis on ta juba surnud, kuid mälestus tema tegudest on nii võimas, et ajab sind siiani närvi. Või veelgi hullem – kirjeldatud inimene oled sina ise.

Nn energiavampiirid on väga üleolevad ja neile meeldib see, kui «ohvrid» hakkavad end ebakindlalt tundma. Nad rikuvad teiste plaane ja tekitavad korralagedust, eriti kõiges, mis on seotud rahaga. Lõpuks oled kuidagi märkamatult nende plaanidesse kaasatud ja teed neile teeneid, jättes enda vajadused unarusse.

On väga vähe tõenäoline, et sa saaksid muuta teist inimest, mistõttu tuleb sul muuta iseennast. Kui oled märganud, et keegi sinu elus mõjub niivõrd tugevalt halvasti, siis püüa oma haavad kokku lappida. Sa võid temast eemale hoida kas füüsiliselt, emotsionaalselt või vaimselt. Sa saad ennast temast lahti rebida, enda üle taas ise valitsema hakata ja ise otsustama hakata. Kui sa ise muutud, siis muudad ka olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles