Koolipildilt eemaldatud autistlik poiss palgati suurbrändi reklaamnäoks

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: River Island / SWNS.com / River Island / SWNS.com

11-aastane autismihäirega koolipoiss Alfie Aldridge kõrvaldati koolinäidendist kui -pildilt käitumise  tõttu. Praegu on poiss olnud edukas modell nimekatele brändidele.

Alfie isa Gary sõnul on poisiga olnud tükk tegu, kuna autismi tõttu ei oska ta kuigi edukalt suurte gruppidega koostööd teha. Just seetõttu kõrvaldati poiss ka koolitegevustest ning viidi üle erivajadustega laste kooli. «See tekitas minus hulganisti stressi,» meenutab isa.

Pärast Larwoodi erikooli minekut sai Alfie osaleda koolinäidendites ning see tõstis tema enesehinnangut märgatavalt. Seda märkasid ka teised ning peretuttav soovitas autistist poissi modelliagentuurile, kirjutab Independent.

Poisi isa pühkis modellinduse mõtted kiirelt peast, kuna Alfie häire tõttu ei suutvat keegi temaga koostööd teha. Pärast proovipildistamist professionaalse fotograafiga, võttis nendega ühendust Zebedee Management agentuur, kes tegeleb erivajadustega modellidega. Lisaks sellele, et noor Alfie on nüüdseks suurbrändi H&Mi modell, on ta modellitööd teinud ka teistele suurtele nimedele nagu River Island ja Land Rover.

«Võtetel olemine tõesti rahustab teda,» rõõmustab Gary, «ta oleks justkui selleks sündinud. See on aidanud tal vähem endassetõmbunud olla.» Isa kirjeldab, milline kergendustunne oli näha poega nautimas pildistamist ning näha, kuivõrd see tegevus last rahustab. «Ma tahan lihtsalt, et inimesed teaksid, et erivajadus ei takista unistusi täitmast,» on isa soov.

Isa sõnul on modelliks olemine ning pildistamine Alfiet totaalselt muutnud ja aidanud: «Ta on muutunud närvilisest poisist enesekindlaks.» Isa sõnul on tee tänaseni olnud aga pikk ja vaevaline. Ambitsioonikas 11-aastane Alfie soovib modellikarjääri jätkata ka täiskasvanuna: «Ma räägin sellest koolis oma sõpradega ja nende arvates on see väga lahe.» Alfie rõõmustab oma hobi ja töö üle ning tema lemmiksihtkohaks on London: «Minu isa viib mind seal käies Five Guysi burgerirestorani.»

Foto: James Linsell-Clark / SWNS.com / James Linsell-Clark / SWNS.com
Foto: Nancy Collins / SWNS.com / Nancy Collins / SWNS.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles