Üllatav? Lahutus teeb naised meestest õnnelikumaks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Volodymyr Melnyk/Scanpix

Selgub, et viimase veerandsaja aasta jooksul on vähemalt Suurbritannias lahutuste arv langusteel, kuid kui sa ometi oled üks neid naisi, kes on lahutatud, on meil sulle häid uudiseid.

Uuringud näitavad, et lahutatud naised on õnnelikumad kui lahutatud mehed. Üle poole naistest (53 protsenti) kinnitasid, et on «palju õnnelikumad» pärast lahutust, samas kui vähem kui kolmandik mehi (32 protsenti) ütlesid sama.

Uuringu tarbeks küsitleti üle tuhande briti. Nende keskmine vanus oli 54 ja nad pidid vastama rohkem kui 30 küsimusele enda eraelu ja lahutuse kohta.

Lahutusejärgselt kasutasid naised rohkem positiivseid märksõnu, nagu näiteks rõõmus, pühitsemine, erutus, samas kui mehed rääkisid rohkem läbikukkumisest ja pettumusest.

Ka leiti, et suurem hulk naisi (61 protsenti) on õnnelikumad vallalisena ja ei otsi uut suhet, meestest tundis sama vaid 47 protsenti. Meestel oli eksi suhtes ka märksa sagedamini pärast lahkuminekut tundeid (17 protsenti versus 8 protsenti naised), üllatavalt aga hakkasid mehed kiiremini uuesti kohtingutel käima ja olid 30 protsenti suurema tõenäosusega kiiremini uues suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles