5 kõige hullemat veini ja toidu kombinatsiooni, mida proovida

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Mitu korda oled sa oma elus olnud olukorras, kus sul pole õrna aimugi, millest veinisnoobid räägivad? Tegelikkus on see, et suurel osal juhtudest ei pruugi neil endalgi aimu olla, mis nende suus keerleb või mida nad nuusivad.

Kas poleks tore, kui sa oskaksid ükski kord oma veiniteadmistega sõpradele muljet avaldada? Tuleme sulle appi!

Christine Ricketts on üks Austraalia juhtivaid veinieksperte ja ta ütleb väljaandes news.com.au, et kõige sagedamini teevad inimesed vea, arvates et Sauvignon Blanc sobib kõigega. «Teine viga on suure alkoholisisaldusega punane vein vürtsika toiduga!»

Ricketts toob välja viis kõige halvemat veinikombinatsiooni, mida proovida.

Sauvignon Blanc ja sinihallitusjuust

Sinihallitusjuustu teravad maitsed sobivad palju paremini šampusega ja Sauvignon Blanc hoopis kitsejuustuga.

Šampus ja šokolaad

Tundub nagu unelmate kombinatsioon? Piimašokolaadi magusus toob hoopis välja šampuse happelisuse ja šampus toob välja mõrušokolaadi kibeduse.

Riesling ja steik

Delikaatne valge vein jääb tugeva maitsega steigi varju. Palju paremini sobib näiteks Shiraz.

Cabernet Sauvignon ja roheline salat

Kibedad toidud – need, milles on rohkelt rohelisi salatilisi – rõhutavad omakorda tanniine ja kibedust veinis. Proovi parem valget veini või Pinot Noiri, kus on vähem tanniine.

Chardonnay ja makrell

Rasvane kala nagu makrell ei sobi hästi võise, tammese Chardonnay’ga – suhu jääb vaat et õline järelmekk. Naudi kala parem koos Pinot Grigioga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles